r
Nosalty Logó

Vegán töltött édesburgonya kétféleképpen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Töltött édesburgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

495
Kalória
9.2g
Fehérje
65.4g
Szénhidrátok
23g
Zsír
292.2g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Rost
11.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    11794 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7329.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    6073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3972 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    47175 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1984 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1956 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát jól megmossuk, villával megszurkáljuk, majd 185 fokos sütőben puhára sütjük - ez mérettől függően kb. 40-45 percet vesz igénybe. Ha nagy a burgonya, még sütés előtt érdemes félbevágni és úgy tenni a sütőbe. Amíg a burgonya sül, elkészítjük a töltelékeket.
  2. A vegyes zöldséges verzióhoz a finomra aprított lilahagymát olajon megpirítjuk (használjunk fokhagymás olajat, ha van otthon). A színe kedvéért ízlés szerint adhatunk hozzá kockázott sárga és piros kaliforniai paprikát is. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket, majd folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és frissen vágott bazsalikommal. Amikor a zöldségeket késznek ítéljük, ízlés szerint keverjünk bele növényi feta sajtot is.
  3. A gombás verziót szintén üvegesre pirított hagymával indítjuk, amit ezúttal a felszeletelt gomba követ a lábasban. A gombát alaposan lepirítjuk, majd amikor már teljesen elpárolgott a leve, rádobjuk a frissen vágott petrezselymet és alaposan elkeverjük.
  4. A megsült burgonyákat kivesszük a sütőből. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kanál segítségével kikaparjuk a belsejének egy részét, csinos kis csónakokat formázva belőlük. A burgonya belsejét véletlenül se dobjuk ki: csináljunk belőle krémlevest vagy például gnocchit.
  5. A burgonyák felébe a zöldséges, a másik felébe a gombás tölteléket tesszük. A megtöltött édesburgonyákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejüket gazdagon megszórjuk reszelt növényi sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen a ráolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kedvenc nagyipárosunk, Erzsók és Kati ezúttal mindenmentes töltött édesburgonyát készítettek a vegán január alkalmából. Ráadásul mindjárt kétféle ízesítésben: a burgonyák felébe egy vegyeszöldséges töltelék, míg a másik részébe petrezselymes pirított gomba került. A tetejére egy kis növényi sajt is került, de ez ízlés szerint elhagyható vagy lecserélhető. Egy biztos: a nagyiknak ez az egyszerű, de nagyszerű receptje jól igazolja, hogy nem feltétlenül kell bonyolult dolgokra gondolni, ha növényi alapú ételekről van szó!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!