Lencse véres hurkával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
85g sárgarépa31 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
63g lencse220 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
375g zöldség alaplé26 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g véres hurka237 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g metélőhagyma0 kcal
Összesen
691
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
340g sárgarépa124 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
250g lencse880 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
1500g zöldség alaplé105 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g véres hurka948 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g metélőhagyma2 kcal
Összesen
2774
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
11.4g sárgarépa4 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
6.7g póréhagyma2 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
-
8.4g lencse29 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
50.1g zöldség alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g burgonya4 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
8.4g véres hurka32 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.2g metélőhagyma0 kcal
Összesen
93
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2149.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 186.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 657 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6578 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 635 micro
Összesen
691
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 107.7 g
Zsír
-
Összesen 135.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8599.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1071 mg
-
Nátrium 6764 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 747 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2630 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1428 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 26311 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2540 micro
Összesen
2774
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 351 micro
-
β-karotin 879 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db póréhagyma
-
3 ek sertészsír
-
250 g lencse
-
1 ek majoranna
-
1.5 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
250 g véres hurka
-
bors ízlés szerint
-
2 ek ecet
-
1 ek cukor
-
2 ek metélőhagyma
Elkészítés
- A kétféle répát és a pórét megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a pórét vékony gyűrűkre, a fehérrépát apró kockákra vágjuk.
- Egy lábasban 2 ek zsírt felforrósítunk, rászórjuk az előkészített zöldségeket, és kb. 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét és a majoránnát, felöntjük a levessel, sóval ízesítjük, felfőzzük, kb. 20 percig főzzük.
- A burgonyát meghántjuk, mossuk, kockákra vágjuk, a leveshez adjuk, és további 15-20 percig főzzük, míg a lencse és a burgonya megpuhul.
- A hagymát meghántjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vérest szeletekre vágjuk. A maradék zsírban a véres szeleteket megpirítjuk, kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban a hagymát aranybarnára pirítjuk.
- A lencsét borssal, ecettel és cukorral pikánsra ízesítjük, megszórjuk a metélőhagymával. A lencsét tányérokra osztjuk, mindegyik adagra teszünk a sült véresből, és megszórjuk a sült hagymával.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 747
- Feltöltés dátuma: 2015. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom laktató téli egytálétel. Kb. 30 perc fövés után tehetünk az ételhez kb. 100 g aszalt szilvát is, és főzzük készre. Tálaljuk friss kenyérrel. A felvágott vérés hurkát sütés helyett felmelegíthetjük a főzelékben.