Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barny
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
8g finomliszt30 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
37 kcal
-
13g tehéntúró18 kcal
-
13g juhtúró35 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g füstölt lazac29 kcal
-
10g kaviár26 kcal
-
4g rukkola1 kcal
-
15g kapor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g salátalevél0 kcal
Összesen
247
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g tej84 kcal
-
15 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
300g füstölt lazac351 kcal
-
120g kaviár317 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
35g salátalevél5 kcal
Összesen
2986
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
26 kcal
-
8.9g tehéntúró13 kcal
-
8.9g juhtúró25 kcal
-
17.8g tejföl35 kcal
-
17.8g füstölt lazac21 kcal
-
7.1g kaviár19 kcal
-
3g rukkola1 kcal
-
10.7g kapor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
2.1g salátalevél0 kcal
Összesen
178
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
247
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172 g
Zsír
-
Összesen 198.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9116 g
-
Cink 397 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1470 mg
-
Vas 332 mg
-
Magnézium 613 mg
-
Foszfor 1827 mg
-
Nátrium 4209 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 918.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1665 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 2235 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 39 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 183 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 1080 mg
-
Retinol - A vitamin: 844 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1483 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3263 micro
Összesen
2986
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
100 g finomliszt
-
150 ml tej
-
0.5 tasak instant élesztő
-
1 db tojás
-
50 ml napraforgó olaj
-
150 g tehéntúró
-
150 g juhtúró
-
300 g tejföl
-
50 g rukkola
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 közepes db salátalevél
Elkészítés
- A lisztből, tojásból, tejből, kevés olajból és a fél tasak élesztőporból készítsünk egy sós palacsintamasszát, cukrot ne használjunk. A masszából teflon serpenyőben süssünk 3 db nagyméretű palacsintalapot, amit oldalra téve hűtsünk ki.
- Készítsünk elő egy kisebb méretű, ha nincs, akkor egy normál méretű tortakarikát a formázáshoz, amit helyezzünk egy fóliával vagy zsírpapírral bevont tálcára.
- A juhtúrót és a túrót helyezzük egy tálba. A tejfölünk egyharmadával, sóval, borssal és finomra vágott kaporral készítsünk egy krémet.
- A palacsintalapokat a tortakarika segítségével vágjuk méretre, hogy pont bele tudjuk illeszteni a formába.
- Az első lapot helyezzük bele, a túrókrémünk felét egyenletesen osszuk el rajta, majd rétegezzük a ruccola salátával (más salátafajtát is használhatunk) és a szeletelt füstölt lazaccal. Ezt ismételjük meg még egyszer, és a tetejét fedjük be az utolsó palacsintalapunkkal.
- Gyengén nyomkodjuk meg, és hűtőbe téve 1 órát hagyjuk tömörödni.
- Ez idő alatt a maradék tejfölünkből, a citrom levéből és a kaviárunkból készítsünk egy hideg mártást. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, sűrű tejföl esetén egy korty fehérborral.
- Tálaláskor óvatosan vegyük le róla a tortakarikát, és éles késsel vágjuk 12 cikkre.
- A tortacikket dekoratív tányérra tesszük, mártásunkat mellé helyezzük, lazac szelettel, salátalevéllel, kaporral díszítjük.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2295
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Receptjeimet a konyhában jártas személyeknek próbálom összeállítani ötletszerzés céljából, de persze egyszerűen megfogalmazva, az étlapkészítés alapjaitól kiindulva. Később visszatérve az alapokhoz. Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Mini előételek (Amuse Bouche).