r
Nosalty Logó

Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barny
Lazacos-juhtúrós tortácska kaviáros tejföllel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 247 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    198.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9116 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    332 mg
  • Magnézium
    613 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    4209 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    2235 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    183 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3263 micro
Összesen 2986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, tojásból, tejből, kevés olajból és a fél tasak élesztőporból készítsünk egy sós palacsintamasszát, cukrot ne használjunk. A masszából teflon serpenyőben süssünk 3 db nagyméretű palacsintalapot, amit oldalra téve hűtsünk ki.
  2. Készítsünk elő egy kisebb méretű, ha nincs, akkor egy normál méretű tortakarikát a formázáshoz, amit helyezzünk egy fóliával vagy zsírpapírral bevont tálcára.
  3. A juhtúrót és a túrót helyezzük egy tálba. A tejfölünk egyharmadával, sóval, borssal és finomra vágott kaporral készítsünk egy krémet.
  4. A palacsintalapokat a tortakarika segítségével vágjuk méretre, hogy pont bele tudjuk illeszteni a formába.
  5. Az első lapot helyezzük bele, a túrókrémünk felét egyenletesen osszuk el rajta, majd rétegezzük a ruccola salátával (más salátafajtát is használhatunk) és a szeletelt füstölt lazaccal. Ezt ismételjük meg még egyszer, és a tetejét fedjük be az utolsó palacsintalapunkkal.
  6. Gyengén nyomkodjuk meg, és hűtőbe téve 1 órát hagyjuk tömörödni.
  7. Ez idő alatt a maradék tejfölünkből, a citrom levéből és a kaviárunkból készítsünk egy hideg mártást. Ízesítsük sóval, borssal, kaporral, sűrű tejföl esetén egy korty fehérborral.
  8. Tálaláskor óvatosan vegyük le róla a tortakarikát, és éles késsel vágjuk 12 cikkre.
  9. A tortacikket dekoratív tányérra tesszük, mártásunkat mellé helyezzük, lazac szelettel, salátalevéllel, kaporral díszítjük.
  10. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2307
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptjeimet a konyhában jártas személyeknek próbálom összeállítani ötletszerzés céljából, de persze egyszerűen megfogalmazva, az étlapkészítés alapjaitól kiindulva. Később visszatérve az alapokhoz. Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám – Mini előételek (Amuse Bouche).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...