Lazac panírban kaporszósszal és salátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A szószhoz
-
45g kapor19 kcal
-
5 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A salátához
-
75g paradicsom14 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A halhoz
-
200g lazac254 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
845
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A szószhoz
-
180g kapor77 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
300g görög joghurt309 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A salátához
-
300g paradicsom54 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0 kcal
-
10g fehérborecet2 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A halhoz
-
800g lazac1016 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
3380
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A szószhoz
-
7.2g kapor3 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
12g görög joghurt12 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A salátához
-
12g paradicsom2 kcal
-
16.1g kígyóuborka2 kcal
-
1.1g salottahagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.4g fehérborecet0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A halhoz
-
32.1g lazac41 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1654.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 397.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 890 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
845
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 224.3 g
Zsír
-
Összesen 190.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 788 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6618.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 885 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 2885 mg
-
Nátrium 1979 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1590.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 3559 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 614 micro
-
Kolin: 1123 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 346 micro
-
β-karotin 1568 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 961 micro
Összesen
3380
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 310 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
1 csokor kapor
-
300 ml görög joghurt
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A salátához
-
3 közepes db paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 teáskanál dijoni mustár
-
2 ek fehérborecet
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A halhoz
-
150 g zsemlemorzsa
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 db tojás
-
8 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A szószhoz
- A kaprot és a hagymát apróra vágjuk, kis salátás tálba tesszük, hozzákeverjük a joghurtot, sózzuk, borsozzuk.
A salátához
- A paradicsomokat bevagdossuk kissé, 1 percre forró vízbe tesszük, lehűtjük és lehúzzuk a bőrét. Kettévágjuk, kimagozzuk, egy centis kockákra vágjuk. Az uborkát megpucoljuk, kettévágjuk és kiszedjük a közepét. A feleket elszeleteljük. A hagymát, mustárt, ecetet, olajat összekeverjük, ráöntjük a zöldségre, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
- Az uborkát megpucoljuk, kettévágjuk és kiszedjük a közepét. A feleket elszeleteljük.
- A hagymát, mustárt, ecetet, olajat összekeverjük, ráöntjük a zöldségre, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A halhoz
- A halat jól bekenjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk.
- Egy vagy két serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat, és kisütjük benne a halszeleteket. Mindkét oldalát 5-5 percig közepes lángon.
- A salátával és a kaporszósszal tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 7347
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Még hogy nem való a lazacot rántani? Én is így gondoltam a mai napig. Aki nem hiszi, járjon utána.:)