Lassan főtt bolognai
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
13g pancetta67 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
83g darált marhahús118 kcal
-
42g darált sertéshús76 kcal
-
21g csirkemáj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
10 kcal
-
21g alaplé1 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
16 kcal
-
1g halszósz0 kcal
Összesen
381
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
32g olívaolaj283 kcal
-
150g pancetta804 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
250g csirkemáj298 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
120 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
15g halszósz5 kcal
Összesen
4577
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
4g pancetta21 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
4.3g halványító zeller1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
26.6g darált marhahús38 kcal
-
13.3g darált sertéshús24 kcal
-
6.7g csirkemáj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g fehérbor7 kcal
-
13.3g passzírozott paradicsom3 kcal
-
6.7g alaplé0 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
0.4g halszósz0 kcal
Összesen
122
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 200.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 810 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 415 micro
-
β-karotin 1159 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5798 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
381
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 416.6 g
Zsír
-
Összesen 246.5 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15330.7 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 577 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 606 mg
-
Foszfor 4624 mg
-
Nátrium 8149 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2410.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9721 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 88 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1701 micro
-
Kolin: 1813 mg
-
Retinol - A vitamin: 8351 micro
-
α-karotin 4979 micro
-
β-karotin 13909 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 69576 micro
-
Lut-zea 895 micro
Összesen
4577
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1851 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
4 közepes szár halványító zeller
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kg darált marhahús
-
500 g darált sertéshús
-
250 g csirkemáj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl fehérbor
-
2 dl tej
-
4 db babérlevél
-
3 szál kakukkfű
-
2 szál oregánó
-
1.5 ek halszósz
Elkészítés
- Az olajat egy hőálló edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockázott pancettát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg ki nem engedi a zsírját, ekkor szűrőlapáttal kiszedjük az edényből, és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékhoz adjuk az apró kockára vágott hagymát, sárgarépát és zellert, majd 10-12 percig alacsony lángon pirítjuk, amíg kissé össze nem esik.
- Hozzáadjuk a darált húsokat, majd közepes lángon aranybarnára pirítjuk.
- A csirkemájat botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a húshoz. Sózzuk-borsozzuk, és jól elkeverjük benne.
- Felöntjük a borral, és 5-6 percig tovább főzzük, amíg kissé elpárolog, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a tejet és annyi alaplevet, ami pont befedi a húst.
- Beledobjuk a korábban félretett pancettát, a babérlevelet, a friss zöld fűszereket és a parmezánvéget. Lefedjük az edényt, és 150 fokos sütőbe tesszük 4 órára (vagy ha tényleg nagyon ráérünk, mehet 120 fokra 6 órára is).
- Ha a ragu kellemesen besűrűsödött, hozzáadjuk a halszószt, és sózzuk, ha szükséges.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 12806
- Feltöltés dátuma: 2017. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal indítani, mert nem baj, ha nem fogy el rögtön, a fagyasztóban kiporciózva szépen eláll.