r
Nosalty Logó

Lasagne Pöszmösz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne Pöszmösz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 2023 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 4042 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 181 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10068 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 2023 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6532.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    1904 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1252 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    2496 micro
  • β-karotin
    6712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20136 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 4042 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk az olajon.
  2. Jöhet rá a hús, sózzuk, majd takarékon addig pároljuk, míg elég levet ereszt.
  3. Ezután jöhet rá a bors, majoranna, kakukkfű. Öntsünk rá a doboz paradicsompürét, majd annyi tejet, hogy ne legyen túl híg, de nagyon sűrűnek sem szabad lennie (kb. 3-4 dl tej). Ezek után főzzük majd 1 óráig takarékon, hogy jól összeérjenek az ízek.:)
  4. Amíg fől a husi, készítsünk besamell mártást: a margarint olvasszuk fel. Ha felolvadt, rakjunk rá lisztet, majd öntsük rá a tejet. Fontos: a tej HIDEG legyen!
  5. Amikor a tejet beleöntöttük, keverjük csomómentesre, majd jöhet bele a bors és a szerecsendió (ízlés szerint). Takarékon főzzük, néha kevergessük meg.
  6. Közben egy hőálló edényt margarinnal kenjünk ki, tegyük le az első réteg tésztát, ezután 1 merőkanál mártást kövessen kb. 1 merőkanál hús. Ezt addig folytassuk, amíg tart a hús és a mártás. Felülre tészta kerüljön. Nyomjuk le annyira, hogy a felső részt is érje a szaft, majd erre reszelt sajtot szórjunk.
  7. Kb. 30-40 percig süssük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2926
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy tésztások vagyunk, de egy idő után már untam a milánóit, és ekkor támadt az ötletem, hogy lasagne-t készítek. Igaz, kicsit hosszadalmas, valamennyire macerás is, de megéri, mert a siker nem marad el!

Hozzávalók

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...