r
Nosalty Logó

Lasagne házi tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lasagne házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Összesen 1107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Összesen 4428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    693 micro
  • β-karotin
    2628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    29922 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1107 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.1 g

Zsír

  • Összesen
    219.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9475.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2962 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    2567 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1499 micro
  • α-karotin
    2773 micro
  • β-karotin
    10511 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    119688 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 4428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3936 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztát akár napokkal előtte is el lehet készíteni, de aznap is tökéletes. Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyújtjuk. (Nekem még nincs tészta nyújtóm, így maradt a sodrófa.) Olyan vékonyra nyújtsuk, hogyha az újságot alá rakjuk, szinte látszódjanak a betűk. Majd 10x15 cm kockákra vágjuk. De igazából teljesen mindegy, mert úgysem fog látszódni. Illetve a tésztáknak az edényben nem kell összeérnie, mert úgy is megdagad, az sem baj, ha egyes sorokban 2-3 cm helyre nem is jut tészta, hiszen úgy is réteges! Egy tiszta abroszon vagy konyharuhán hagyjuk szikkadni. Addig elkészítjük a ragut.
  2. Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát, vöröshagymát, répákat és a gombát.
  3. Egy fazékban olajat hevítünk, majd üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, felkockázott répákat, és egy felesnyi pohárka vízzel felöntjük. Megvárjuk míg a lé elpárolog, és az egészet lepirítjuk. Akkor kész, ha már a sárgarépától jó sárga az olajunk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, feldarabolt gombát és a felkockázott paradicsomot. Most fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oreganóval. Amikor a paradicsom teljesen szétfőtt, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és az egészet készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. (Nem baj, ha picit sós, mert a tésztában amúgy sincs só.) Félrerakjuk.
  5. Elkészítjük a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra. Közben melegítsük fel a tejet, és kb. 6 dl-t öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára. Addig főzzük, amíg nem pukkadozik (mint pudingfőzésnél). Végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Félretesszük. A maradék tej azért kell, hogyha nagyon besűrűsödne (be is fog) állás közben, akkor tudjuk hígítani pár kanál tejjel, de hagyjunk egy dl tejet -de az sem baj, ha több- a végére.
  6. Állítsuk össze a lasagnét. Ehhez én egy 5 cm magas peremű, 34x23 cm nagyságú (füle nincs benne) jénait kivajaztam és egy bő merőkanál besamelt „szétkenünk“, erre tesszük a tésztalapokat (a tésztát SOSE főzzük meg előre), majd egy jókora merőkanál ragu, és erre jön a sajt harmada. Aztán egy újabb tésztasor, besamel, ragu és sajt. Utolsó réteg tészta, maradék besamel, ragu, sajt. Egy csepp sem vész kárba! Itt jön az egy dl maradék tej, amit a húsos fazékba beleöntünk, jól elkeverjük, hogy a maradék szaft is kijöjjön, és az egészet a besameles edénybe öntjük, ismét jól elkeverjük, és a tésztára öntjük. Megrázogatjuk, hogy mindenhova lecsurogjon a szaft.
  7. Majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, egy késsel megszurkáljuk, ha puha, kész is.
  8. Kitesszük a konyhapultra, várunk vele kb. 45 percet, és szépen szeletelhető!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x23x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 84
  • 7 napos nézettség: 675
  • Össznézettség: 306621
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A story talán annyi, hogy bolti tésztából nem tudok lasagnet csinálni, igaz egyszer készítettem, kemény is maradt a tészta, el is ment a kedvem tőle! Így lett ez a verzió, azóta csak így készítem, és finomabb is!:-)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...