Lasagne házi tésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A húsos raguhoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
48g csiperkegomba10 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelhez
-
20g vaj143 kcal
-
200g tej112 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Rétegezéshez
-
63g trappista sajt220 kcal
Összesen
1107
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A húsos raguhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
192g csiperkegomba41 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
400g sűrített paradicsom328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelhez
-
80g vaj574 kcal
-
800g tej448 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Rétegezéshez
-
250g trappista sajt880 kcal
Összesen
4428
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
3.6g tojás5 kcal
-
6.6g finomliszt24 kcal
A húsos raguhoz
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
3g fehérrépa2 kcal
-
16.4g darált sertéshús30 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6.3g csiperkegomba1 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
13.2g sűrített paradicsom11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelhez
-
2.6g vaj19 kcal
-
26.3g tej15 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Rétegezéshez
-
8.2g trappista sajt29 kcal
Összesen
146
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2368.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 642 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 353.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 693 micro
-
β-karotin 2628 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 29922 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
1107
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.1 g
Zsír
-
Összesen 219.7 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9475.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 2962 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 3122 mg
-
Nátrium 2567 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1412.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2489 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 1499 micro
-
α-karotin 2773 micro
-
β-karotin 10511 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 119688 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
4428
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3936 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
20 dkg finomliszt
A húsos raguhoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
-
6 közepes db csiperkegomba
-
1 nagy db paradicsom
-
40 dkg sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamelhez
-
8 dl tej
-
6 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
Rétegezéshez
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tésztát akár napokkal előtte is el lehet készíteni, de aznap is tökéletes. Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyújtjuk. (Nekem még nincs tészta nyújtóm, így maradt a sodrófa.) Olyan vékonyra nyújtsuk, hogyha az újságot alá rakjuk, szinte látszódjanak a betűk. Majd 10x15 cm kockákra vágjuk. De igazából teljesen mindegy, mert úgysem fog látszódni. Illetve a tésztáknak az edényben nem kell összeérnie, mert úgy is megdagad, az sem baj, ha egyes sorokban 2-3 cm helyre nem is jut tészta, hiszen úgy is réteges! Egy tiszta abroszon vagy konyharuhán hagyjuk szikkadni. Addig elkészítjük a ragut.
- Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát, vöröshagymát, répákat és a gombát.
- Egy fazékban olajat hevítünk, majd üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, felkockázott répákat, és egy felesnyi pohárka vízzel felöntjük. Megvárjuk míg a lé elpárolog, és az egészet lepirítjuk. Akkor kész, ha már a sárgarépától jó sárga az olajunk.
- Ekkor hozzáadjuk a darált húst, feldarabolt gombát és a felkockázott paradicsomot. Most fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oreganóval. Amikor a paradicsom teljesen szétfőtt, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és az egészet készre főzzük. Ha szükséges, még ízesítjük. (Nem baj, ha picit sós, mert a tésztában amúgy sincs só.) Félrerakjuk.
- Elkészítjük a besamelt. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra. Közben melegítsük fel a tejet, és kb. 6 dl-t öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára. Addig főzzük, amíg nem pukkadozik (mint pudingfőzésnél). Végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Félretesszük. A maradék tej azért kell, hogyha nagyon besűrűsödne (be is fog) állás közben, akkor tudjuk hígítani pár kanál tejjel, de hagyjunk egy dl tejet -de az sem baj, ha több- a végére.
- Állítsuk össze a lasagnét. Ehhez én egy 5 cm magas peremű, 34x23 cm nagyságú (füle nincs benne) jénait kivajaztam és egy bő merőkanál besamelt „szétkenünk“, erre tesszük a tésztalapokat (a tésztát SOSE főzzük meg előre), majd egy jókora merőkanál ragu, és erre jön a sajt harmada. Aztán egy újabb tésztasor, besamel, ragu és sajt. Utolsó réteg tészta, maradék besamel, ragu, sajt. Egy csepp sem vész kárba! Itt jön az egy dl maradék tej, amit a húsos fazékba beleöntünk, jól elkeverjük, hogy a maradék szaft is kijöjjön, és az egészet a besameles edénybe öntjük, ismét jól elkeverjük, és a tésztára öntjük. Megrázogatjuk, hogy mindenhova lecsurogjon a szaft.
- Majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 40-60 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, egy késsel megszurkáljuk, ha puha, kész is.
- Kitesszük a konyhapultra, várunk vele kb. 45 percet, és szépen szeletelhető!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 34x23x5
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 84
- 7 napos nézettség: 675
- Össznézettség: 306621
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A story talán annyi, hogy bolti tésztából nem tudok lasagnet csinálni, igaz egyszer készítettem, kemény is maradt a tészta, el is ment a kedvem tőle! Így lett ez a verzió, azóta csak így készítem, és finomabb is!:-)