Lasagne bolognese ahogy PeZsuRi készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
67g paradicsomszósz16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Besamel
-
10g vaj72 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
133g tej75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összeállítás
-
42g lasagne tészta155 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
8g sajt29 kcal
Összesen
599
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
400g paradicsomszósz96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Besamel
-
60g vaj430 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
800g tej448 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összeállítás
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
3583
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Ragu
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
19g darált sertéshús35 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.4g csirke alaplé1 kcal
-
15.2g paradicsomszósz4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Besamel
-
2.3g vaj16 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
30.4g tej17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összeállítás
-
9.5g lasagne tészta35 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.9g sajt7 kcal
Összesen
135
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 152.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 1174 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
599
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 169.8 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8095.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1981 mg
-
Nátrium 3965 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.2 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 913.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1275 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 684 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7045 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 55581 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
3583
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2113 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 db babérlevél
-
400 ml paradicsomszósz
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Besamel
-
60 g vaj
-
60 g finomliszt
-
800 ml tej
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Összeállítás
-
250 g lasagne tészta
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Ragu
- Felforrósítjuk az olívaolajat, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sárgarépát, majd belereszeljük a fokhagymákat. Kis párolás után hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáöntjük a csirke alaplevet, a paradicsomszószt, és egy kis vörösbor nem árt a lasagne-nak. Lassú tűzön sűrű mártást főzünk. (Nem baj, ha egy kicsit sósabb a ragu, mert a tészta felveszi azt.)
Besamel
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, alaposan összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg.
- Szobahőmérsékletű tejjel elkezdjük felönteni, közben folyamatosan csomómentesre keverjük a besamelt, fűszerezzük. (Az összes tejet felveszi a lasagne, csak soknak tűnhet a mennyiség, de nem az.)
Összeállítás
- Egy tepsinek az alját kikenjünk olívaolajjal, teszünk bele két kanál ragut és jól eloszlatjuk, utána jöhet az első réteg lasagne lap.
- Először besamel, majd ragu, majd sajt és így tovább. Az utolsó lasagne lapokra csak besamel kerüljön és jó sok sajt.
- Előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 40 percig sütjük. Tálalás előtt fél órát pihentessük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7231
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vendégséget vártam ebédre, és olyan étel kellett, amit biztos mindenki szeret.. Tényleg az volt, elfogyott mind...