r
Nosalty Logó

Lasagne bolognese ahogy PeZsuRi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne bolognese ahogy PeZsuRi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 599 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 3583 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 135 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 599 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8095.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    3965 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1275 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7045 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55581 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 3583 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2113 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Ragu

  1. Felforrósítjuk az olívaolajat, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sárgarépát, majd belereszeljük a fokhagymákat. Kis párolás után hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáöntjük a csirke alaplevet, a paradicsomszószt, és egy kis vörösbor nem árt a lasagne-nak. Lassú tűzön sűrű mártást főzünk. (Nem baj, ha egy kicsit sósabb a ragu, mert a tészta felveszi azt.)

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, alaposan összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg.
  2. Szobahőmérsékletű tejjel elkezdjük felönteni, közben folyamatosan csomómentesre keverjük a besamelt, fűszerezzük. (Az összes tejet felveszi a lasagne, csak soknak tűnhet a mennyiség, de nem az.)

Összeállítás

  1. Egy tepsinek az alját kikenjünk olívaolajjal, teszünk bele két kanál ragut és jól eloszlatjuk, utána jöhet az első réteg lasagne lap.
  2. Először besamel, majd ragu, majd sajt és így tovább. Az utolsó lasagne lapokra csak besamel kerüljön és jó sok sajt.
  3. Előmelegített sütőben, 160 °C-on, kb. 40 percig sütjük. Tálalás előtt fél órát pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7236
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégséget vártam ebédre, és olyan étel kellett, amit biztos mindenki szeret.. Tényleg az volt, elfogyott mind...

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...