Lasagne alla napoletana
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Nápolyi ragu
-
28g fehér hagyma10 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
17g pancetta89 kcal
-
167g sertésoldalas323 kcal
-
60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
Húsgolyók
-
83g darált marhahús118 kcal
-
17g pecorino sajt65 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g zsemle25 kcal
Lasagne összeállítása
-
83g lasagne tészta309 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
67g ricotta100 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1492
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Nápolyi ragu
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
100g pancetta536 kcal
-
1000g sertésoldalas1939 kcal
-
1500g passzírozott paradicsom360 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
Húsgolyók
-
500g darált marhahús710 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
Lasagne összeállítása
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
400g ricotta600 kcal
-
300g mozzarella897 kcal
-
330g tojás415 kcal
Összesen
8947
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
Nápolyi ragu
-
3.1g fehér hagyma1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.8g pancetta10 kcal
-
18.2g sertésoldalas35 kcal
-
27.2g passzírozott paradicsom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.4g vörösbor5 kcal
Húsgolyók
-
9.1g darált marhahús13 kcal
-
1.8g pecorino sajt7 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g zsemle3 kcal
Lasagne összeállítása
-
9.1g lasagne tészta34 kcal
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
-
7.3g ricotta11 kcal
-
5.4g mozzarella16 kcal
-
6g tojás8 kcal
Összesen
163
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5131.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 912 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 2632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 566.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 281 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1089 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
1492
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 528.3 g
Zsír
-
Összesen 479.9 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 2801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30789.3 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 877 mg
-
Kálcium 5469 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 1085 mg
-
Foszfor 7416 mg
-
Nátrium 15794 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.3 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 3397 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 39 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 1022 micro
-
K vitamin: 817 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 120 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1687 micro
-
Kolin: 2252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1733 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6534 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 208425 micro
-
Lut-zea 4718 micro
Összesen
8947
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3784 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
163
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Nápolyi ragu
-
1 nagy fej fehér hagyma
-
4 ek olívaolaj
-
100 g pancetta
-
1000 g sertésoldalas
-
15 dl passzírozott paradicsom
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint kakukkfű
-
6 gerezd fokhagyma
-
300 ml vörösbor
Húsgolyók
-
500 g darált marhahús
-
100 g pecorino sajt
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Lasagne összeállítása
-
500 g lasagne tészta
-
100 g parmezán sajt
-
400 g ricotta
-
300 g mozzarella
-
6 db tojás
Elkészítés
Nápolyi ragu
- Az apró kockákra vágott pancettát pirítsuk le olívaolajon, majd pároljuk üvegesre benne a finomra vágott hagymát.
- A sertésoldalast daraboljuk fel, ezután adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk meg, végül pirítsuk körbe, hogy a pörzsanyagok még több ízt adhassanak hozzá. Ezután préseljük bele a fokhagymát, futtassuk át, végül öntsük fel vörösborral.
- Redukáljuk vissza a vörösbort, ezután adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, kevés sót és ízlés szerint kakukkfüvet. Adhatunk hozzá még friss bazsalikomot és oregánót is.
- Gyöngyözve főzzük legalább 5 órán keresztül. Ez alatt a hús is teljesen meg fog puhulni, és a szósz is eléri a kívánt ízvilágot. Pótoljuk a folyadékot, ha nagyon elfőne a leve.
- Szedjük ki a húst, amikor megfőttek, amit külön salátával is lehet tálalni, de vissza is lehet tenni a rétegek közé.
Húsgolyók
- Tegyük egy tálba a darálthúst, sózzuk, borsozzuk meg. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, a lereszelt pecorino sajtot, üssük bele a tojást. A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, végül adjuk azt is hozzá.
- Gyúrjuk össze egyneművé, majd gombócozzuk ki őket. Törekedjünk kisebb, nagyjából dió méretre.
- Süssük ki a húsgolyókat forró napraforgó olajban, és csepegtessük le őket.
Lasagne összeállítása
- Ez a mennyiség két tepsi lasagne elkészítéséhez elegendő.
- Kenjük ki egy kevés szósszal a tepsi alját, majd tegyük rá az első réteg lasagna lapokat.
- Helyezzük rá a húsgolyókat egészben vagy akár széttépkedve kisebb darabokban. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, tegyük rá a felvágott tojást, és kanalazzunk rá a ricottát. Olasz kolbászt és szalámit is tehetünk hozzá. Végül locsoljuk meg szósszal és fedjük le lasagna lapokkal. Ismételjük meg 2x-3x a rétegezést.
- Lasagna lapokkal fejezzük be a rétegezést, amit locsoljunk meg alaposan szósszal, szórjuk meg bőségesen parmezánnal és ricottával.
- Fedjük le alufóliával és tegyük sütőbe egy órára, majd fólia nélkül süssük tovább 20-30 percet.
- Pihentessük pár percet, mielőtt felvágnánk, és felszolgálnánk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 5052
- Feltöltés dátuma: 2022. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Korábban elkészítettük a világon legjobban elterjedt lasagne-fajtát, Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkeségét, a bolognai lasagnét. Ha azonban délre haladunk a térképen, megismerhetünk egy kevésbé híres, de annál ízletesebb és töményebb változatot, Campania régiójának sajátos, húsban gazdag gyöngyszemét: a nápolyi lasagnét.