r
Nosalty Logó

Lasagne alla napoletana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Lasagne alla napoletana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Összesen 8947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Összesen 163 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5131.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    2632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    528.3 g

Zsír

  • Összesen
    479.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    2801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30789.3 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    877 mg
  • Kálcium
    5469 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    7416 mg
  • Nátrium
    15794 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3397 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2286 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    1022 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1687 micro
  • Kolin:
    2252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6534 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    208425 micro
  • Lut-zea
    4718 micro
Összesen 8947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3784 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 163 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Elkészítés

Nápolyi ragu

  1. Az apró kockákra vágott pancettát pirítsuk le olívaolajon, majd pároljuk üvegesre benne a finomra vágott hagymát.
  2. A sertésoldalast daraboljuk fel, ezután adjuk hozzá, sózzuk, borsozzuk meg, végül pirítsuk körbe, hogy a pörzsanyagok még több ízt adhassanak hozzá. Ezután préseljük bele a fokhagymát, futtassuk át, végül öntsük fel vörösborral.
  3. Redukáljuk vissza a vörösbort, ezután adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, kevés sót és ízlés szerint kakukkfüvet. Adhatunk hozzá még friss bazsalikomot és oregánót is.
  4. Gyöngyözve főzzük legalább 5 órán keresztül. Ez alatt a hús is teljesen meg fog puhulni, és a szósz is eléri a kívánt ízvilágot. Pótoljuk a folyadékot, ha nagyon elfőne a leve.
  5. Szedjük ki a húst, amikor megfőttek, amit külön salátával is lehet tálalni, de vissza is lehet tenni a rétegek közé.

Húsgolyók

  1. Tegyük egy tálba a darálthúst, sózzuk, borsozzuk meg. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, a lereszelt pecorino sajtot, üssük bele a tojást. A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan, végül adjuk azt is hozzá.
  2. Gyúrjuk össze egyneművé, majd gombócozzuk ki őket. Törekedjünk kisebb, nagyjából dió méretre.
  3. Süssük ki a húsgolyókat forró napraforgó olajban, és csepegtessük le őket.

Lasagne összeállítása

  1. Ez a mennyiség két tepsi lasagne elkészítéséhez elegendő.
  2. Kenjük ki egy kevés szósszal a tepsi alját, majd tegyük rá az első réteg lasagna lapokat.
  3. Helyezzük rá a húsgolyókat egészben vagy akár széttépkedve kisebb darabokban. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, tegyük rá a felvágott tojást, és kanalazzunk rá a ricottát. Olasz kolbászt és szalámit is tehetünk hozzá. Végül locsoljuk meg szósszal és fedjük le lasagna lapokkal. Ismételjük meg 2x-3x a rétegezést.
  4. Lasagna lapokkal fejezzük be a rétegezést, amit locsoljunk meg alaposan szósszal, szórjuk meg bőségesen parmezánnal és ricottával.
  5. Fedjük le alufóliával és tegyük sütőbe egy órára, majd fólia nélkül süssük tovább 20-30 percet.
  6. Pihentessük pár percet, mielőtt felvágnánk, és felszolgálnánk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5052
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban elkészítettük a világon legjobban elterjedt lasagne-fajtát, Észak-Olaszország Emilia-Romagna tartományának büszkeségét, a bolognai lasagnét. Ha azonban délre haladunk a térképen, megismerhetünk egy kevésbé híres, de annál ízletesebb és töményebb változatot, Campania régiójának sajátos, húsban gazdag gyöngyszemét: a nápolyi lasagnét.

Hozzávalók

Nápolyi ragu

Húsgolyók

Lasagne összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...