Lasagne ahogy Tami készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
A raguhoz
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
35 kcal
-
13 kcal
A besamelmártáshoz
-
20g vaj143 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
63g sajt220 kcal
-
63g lasagne tészta232 kcal
Összesen
992
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
A raguhoz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
52 kcal
A besamelmártáshoz
-
80g vaj574 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
250g sajt880 kcal
-
250g lasagne tészta928 kcal
Összesen
3970
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
A raguhoz
-
27.8g darált sertéshús51 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
A besamelmártáshoz
-
4.4g vaj32 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
27.8g tej16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
13.9g sajt49 kcal
-
13.9g lasagne tészta51 kcal
Összesen
221
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1925.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 155.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
992
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 217.7 g
Zsír
-
Összesen 219.2 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7700.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 2385 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 340 mg
-
Foszfor 2605 mg
-
Nátrium 2017 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 623.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1408 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 675 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 1344 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 777 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
3970
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1022 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 ek sűrített paradicsom
A besamelmártáshoz
-
8 dkg vaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Az összeállításhoz
Elkészítés
A raguhoz
- Az olajon megpároljuk a kétféle apróra vagdalt hagymát, rádobjuk a darált húst, fehéredésig keverjük, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és a sűrített paradicsomot 1-2 dl vízzel kikeverve hozzáadjuk, puhára pároljuk.
- A besamelmártáshoz a vajból és lisztből habzásig rántást készítünk, majd forró tejjel felengedjük és simára keverjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, esetleg szerecsendióval (de én kihagytam belőle, mert a család nem kedveli).
- Egy kisebb tepsit előveszünk és a besamelmártásból teszünk a tepsi aljára egy réteget, erre teszünk egy sor tésztát, amit nem kell előfőzni, erre egy réteg ragu és besamelmártás, majd tészta, besamel, ragu, tészta és besamel, majd reszelt sajt.
- Alufóliával letakarva, sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 21779
- Feltöltés dátuma: 2012. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tanultam a szakács iskolába ennek a elkészítését!