r
Nosalty Logó

Lasagne ahogy Tami készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne ahogy Tami készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 992 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 3970 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 221 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 992 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.7 g

Zsír

  • Összesen
    219.2 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7700.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    2385 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1344 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 3970 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1022 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Az olajon megpároljuk a kétféle apróra vagdalt hagymát, rádobjuk a darált húst, fehéredésig keverjük, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és a sűrített paradicsomot 1-2 dl vízzel kikeverve hozzáadjuk, puhára pároljuk.
  2. A besamelmártáshoz a vajból és lisztből habzásig rántást készítünk, majd forró tejjel felengedjük és simára keverjük. Ízesítjük sóval, fehér borssal, esetleg szerecsendióval (de én kihagytam belőle, mert a család nem kedveli).
  3. Egy kisebb tepsit előveszünk és a besamelmártásból teszünk a tepsi aljára egy réteget, erre teszünk egy sor tésztát, amit nem kell előfőzni, erre egy réteg ragu és besamelmártás, majd tészta, besamel, ragu, tészta és besamel, majd reszelt sajt.
  4. Alufóliával letakarva, sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 21779
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tanultam a szakács iskolába ennek a elkészítését!

Hozzávalók

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...