r
Nosalty Logó

Lagzis kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czápika
Lagzis kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 612 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 3665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a kakaó, a vaníliás cukor és a citromhéj nélkül összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük.
  2. Az egyik felébe a kakaóport, a másikba a vaníliás cukrot és a citromhéjat gyúrjuk.
  3. 20 percig kelesztjük meleg helyen, majd a tésztákat 3-3 darabba vágjuk.
  4. Kinyújtunk egy fehér színű tésztát, megkenjük egy kis olajjal, megszórjuk mazsolával (elhagyható), majd ráfektetünk egy szintén kinyújtott kakaós tésztát. Az egészet beigli szerűen feltekerjük. Ezt megismételjük a másik négy tésztadarabbal is.
  5. A három rúd közül kettőt egyszerűen összecsavarunk, a végeit a tészta alá hajtjuk és egy 3 literes, kizsírozott lábasba tesszük.
  6. A harmadik rudat egy kissé meghúzogatjuk, annyira, hogy a lábasba az összecsavart tészta köré tudjuk fektetni. (Nem baj, ha hézagok vannak a tészták között, össze fog kelni.)
  7. Letakarva, meleg helyen egy órán át kelesztjük. (Ki fog emelkedni a lábasból.)
  8. Ha megkelt, felvert tojással lekenjük, és lassú tűzön szép pirosra sütjük.
  9. Ha megsült, még melegen egy késsel meglazítjuk a lábas oldala mentén, és kiborítjuk. Rácsra téve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8905
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 21.

Ajánló

Egy bögre tej, kakaó, tejeskávé, karamella mellé ideális. Nagyon finom, illatos kalács. Igazi vajjal, lekvárral felturbózva isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lagzis kalács
Czápika 30 recept

Gyerekkorom kedvenc kalácsa volt, de sajnos csak esküvőkre sütötték  kb. 4-5 kilós "kiszerelésben". Szerencsére sikerült megszereznem a receptet, és háztartási mennyiségre átszámolva 1,2 kilós "kalácskát" varázsolni belőle. Azóta gyakran sütöm a család örömére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...