r
Nosalty Logó

Kovászos pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Kovászos pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Példa szószra és feltétre (1 pizzára)

Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Példa szószra és feltétre (1 pizzára)

Összesen 3057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Példa szószra és feltétre (1 pizzára)

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3497.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    2664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    11014 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 765 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13990.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    10655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    44056 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 3057 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2638 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Tészta

Példa szószra és feltétre (1 pizzára)

Elkészítés

Tészta

  1. Keverjünk össze mindent a kovász, a só, az aszkorbinsav és az olaj kivételével, és hagyjuk állni 1-2 órát.
  2. Adjuk a keverékhez a kovászt, és dagasszuk ki jól a keveréket, majd hagyjuk állni 10 percet.
  3. Adjuk hozzá a sót és az aszkorbinsavat, és dagasszuk meg újra. Hagyjuk megint állni 10 percet, majd olajozzuk jól körbe, és tegyük egy nagy, zárható kelesztőtálba. Langyos helyen kelesszük 1-2 órát, vagy hűtőben 12-18 órát, míg duplájára nem nő. A hűtőssel kicsit könnyebb dolgozni.
  4. Ha megkelt a tészta, kicsit mozgassuk át, és osszuk 2, 3 vagy 4 adagra, attól függően, hogy vastag vagy vékony tésztát szeretnénk. 28 centis pizzasütő lapon két adagból jó vastag tészta lesz, háromból amolyan normál, és négyből kifejezetten vékony, ropogós. (Természetesen tepsiben is süthetjük, ekkor igazítsuk az adagokat az edény méretéhez.) Minden adagot formázzunk gombóccá, és pihentessük letakarva 10 percig.
  5. Húzzuk-lapítsuk a gombócokat körré, helyezzük őket a pizzasütő lapra, igazítsuk őket a forma méretéhez, kicsit vastagabbra hagyva a tésztát a széleken. Ha kicsit ragad a tészta, vagy nehéz formázni, olajozzuk be a kezünket. Villával szurkáljuk meg a megformázott tésztát, hogy ne púposodjon fel a közepe sütés közben. Végül ismét pihentessük 10 percig.
  6. Előmelegített, 220 fokos sütőben süssük elő a tésztát 5-10 percig, amíg kialakul egy kis kérge. (Vastag tésztával inkább 10-15.)
  7. Végül tegyük rá a kedvenc pizzaszószunkat, feltéteinket, és süssük készre10-20 perc alatt.

Példa szószra és feltétre (1 pizzára)

  1. Az első hét hozzávalót keverjük alaposan össze, és kenjük vékonyan a tésztára.
  2. A szalámit, paprikát és kukoricát rendezzük el a pizzán egyenletesen.
  3. Szórjuk meg a reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8770
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 26.

Ajánló

Ha előre szeretnénk dolgozni, az elősütés után le is fagyaszthatjuk a tésztát. Felhasználáskor hagyjuk teljesen felengedni és átmelegedni, mielőtt rátennénk a feltéteket. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Manapság mindent kovásszal készítek, nem tudok betelni vele. Egy idő után persze egyre nehezebb újabb ötletekkel előállni. Nos, pizzára még soha senki nem mondott nemet...

Hozzávalók

Tészta

Példa szószra és feltétre (1 pizzára)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...