Koronázási saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Saláta hozzávalói
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
5 kcal
-
75g szőlő50 kcal
-
100g alma47 kcal
-
35 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g mazsola16 kcal
-
7g dió43 kcal
-
1g csírák0 kcal
Öntet hozzávalói
-
11g majonéz59 kcal
-
63g crème fraîche223 kcal
-
1g curry por3 kcal
-
31g mangó chutney68 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
687
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Saláta hozzávalói
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
300g szőlő199 kcal
-
400g alma187 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
26g dió170 kcal
-
2g csírák1 kcal
Öntet hozzávalói
-
44g majonéz235 kcal
-
250g crème fraîche893 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
125g mangó chutney270 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
2750
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Saláta hozzávalói
-
24.8g csirkemellfilé30 kcal
-
8.8g halványító zeller1 kcal
-
16.6g szőlő11 kcal
-
22.1g alma10 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.2g curry por1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
0.1g csírák0 kcal
Öntet hozzávalói
-
2.4g majonéz13 kcal
-
13.8g crème fraîche49 kcal
-
0.2g curry por1 kcal
-
6.9g mangó chutney15 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Összesen
152
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 255.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
687
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.1 g
Zsír
-
Összesen 193.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4444.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1234 mg
-
Nátrium 2625 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.9 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1022.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 598 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 718 micro
Összesen
2750
kcal
- 8% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Saláta hozzávalói
-
2 db csirkemellfilé
-
4 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db alma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek curry por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Öntet hozzávalói
-
4 ek majonéz
-
1 ek curry por
-
12.5 dkg mangó chutney
-
1 ek citromlé
Elkészítés
Saláta hozzávalói
- A csirkemellet leöblítjük, felkockázzuk, bedörzsöljük az 1 ek curry porral, 2 ek olajjal, sóval, borssal, és 180 fokra előmelegített sütőben fóliával lefedve puhulásig (kb. 20 perc) sütjük. Kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
- A zöldséget, gyümölcsöt megmossuk, a zellerszárat nagyon apróra vágjuk, az almát héjastul felkockázzuk, a szőlőszemeket elfelezzük.
- Összekeverjük az öntet hozzávalóit, majd összeforgatjuk a hússal és a többi "alkatrésszel".
- Jól behűtve tálaljuk előételként vagy könnyű vacsoraként, de szendvicsbetétnek sem utolsó.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 15348
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Megkívántam egy almás, majonézes csirkesalátát, aztán ráakadtam erre a receptre az interneten. Azért koronázási saláta a neve, mert Erzsébet királyné koronázási ebédjén 1953-ban ez volt az egyik fogás. A curry miatt elég domináns íze van, úgyhogy használhatunk belőle kevesebbet, és az egyéb hozzávalók arányát is tetszés szerint variálhatjuk. Tehetünk bele újhagymát, lilahagymát, az alma pedig nem is szerepel az eredeti receptben, viszont lucernacsíra igen. Az aszalt áfonya, dió is csak gazdagítja a salátát, de nem szükségszerű beletenni, néhány szem is elegendő díszítésképpen. Az öntethez mangó chutney-t használtam, ezt az Intersparban lehet kapni, a creme fraiche-t pedig mascarpone, pici tejszín keverékével lehet helyettesíteni.