r
Nosalty Logó

Körmös töltött káposzta gazdagon (egyenesen a sütőből)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Körmös töltött káposzta gazdagon (egyenesen a sütőből)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Főzőlé

Húsgombóc

Káposztához

Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Főzőlé

Húsgombóc

Káposztához

Összesen 8081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Főzőlé

Húsgombóc

Káposztához

Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    4489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1088.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 1348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    521.3 g

Zsír

  • Összesen
    573.2 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33078.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    612 mg
  • Foszfor
    3519 mg
  • Nátrium
    26932 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    6532.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6914 micro
Összesen 8081 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Főzőlé

Húsgombóc

Káposztához

Elkészítés

Főzőlé

  1. A körmöket nézzük át, és ha szükséges tisztítsuk meg. (Én kézi pörzsölővel mindig megpörzsölöm, így biztosan nem marad rajta szőr.) Ezután daraboljuk fel, majd tegyük egy nagyobb edénybe, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. 
  2. Adjuk hozzá a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, tegyük bele a babérlevelet, borsot, borókabogyót, a sót, majd addig főzzük, míg a hús teljesen leválik a csontról.
  3. Ezután szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert ezzel öntjük majd fel a káposztát. A csontról szedjük le a nagyobb darab húsokat, mert azokat majd beletesszük a káposztába.
  4. Tipp:A körömnek elég sok idő kell ahhoz hogy puhára főjön, így érdemes előző nap elkészíteni, majd a főzőlevet felhasználás előtt felmelegíteni.

Húsgombóc

  1. A szalonnát vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A rizst főzzük puhára, de arra figyeljünk, hogy nehogy szétfőzzük.
  2. Egy serpenyőbe tegyük bele a szalonnát, kanalazzuk hozzá az étolajat, és süssük pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki teljesen.
  3. A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá az elősütött szalonnát, a vöröshagymát, a préselt fokhagymát, a pirospaprikát, az előfőzött rizst, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan gyúrjuk össze a masszát. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
  4. Ezután a húsmasszából formázzunk közepes nagyságú gombócokat, majd csomagoljuk be savanyított káposztalevélbe. (a savanyított káposztalevelet el is hagyhatjuk)

Káposztához

  1. A savanyú káposztának nyomjuk ki a levét, hogy ne legyen majd nagyon savanyú, és vágjuk fel kisebb darabokra. A császárszalonnát csíkozzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A debrecenit és a füstölt kolbászt vágjuk fel vastagabb karikákra. Az oldalast szeleteljük fel a csont mellett.
  2. Egy edényben melegítsük fel az étolajat, adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát és süssük pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.
  3. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt oldalast, majd hirtelen süssük mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
  4. Ezután a zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és futtassuk meg, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a savanyú káposztát, öntsünk rá a főzőléből, és alaposan keverjük össze.
  5. Ezután szedjük ki a káposzta felét, és tegyük félre. Az edényben maradt káposztára helyezzük rá a húsgombócokat, az elősütött oldalast, szórjuk rá a felkarikázott füstölt kolbászt és debrecenit, tegyük rá a lefejtett főtt körömhúst, majd takarjuk be a félretett káposztával.
  6. Ezután öntsük fel annyi főzőlével, hogy ellepje a káposztát, majd fedjük le az edényt, és tegyük rá egy gáztepsire.(így ha kiforrna a leve, nem a sütőt kell majd sikálni)
  7. Helyezzük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc múlva mérsékeljük a hőfokot kb. 150 fokra, és főzzük még kb. 2 órán át hogy a húsok, és a káposzta is puhára főjenek. (Én légkeverésnél 180 fokon főztem 30 percig, majd 150 fokon még 2 óráig.)
  8. Amikor elkészült hagyjuk még a meleg sütőben, majd vegyük ki és tálalásig tartsuk melegen. Mivel elég hosszadalmas a töltött káposzta elkészítése, így érdemes már előző nap megfőzni, de legalábbis összeállítani.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 706
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Főzőlé

Húsgombóc

Káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...