Körmös töltött káposzta gazdagon (egyenesen a sütőből)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Főzőlé
-
167g sertésköröm251 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Húsgombóc
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
17g császárszalonna66 kcal
-
17g rizs60 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0 kcal
-
24 kcal
Káposztához
-
333g savanyú káposzta63 kcal
-
83g sertésoldalas162 kcal
-
126 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
33g császárszalonna131 kcal
-
2 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
24 kcal
Összesen
1348
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Főzőlé
-
1000g sertésköröm1505 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Húsgombóc
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Káposztához
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
500g sertésoldalas970 kcal
-
300g debreceni kolbász756 kcal
-
300g kolbász1356 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
11 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
8081
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
Főzőlé
-
11.8g sertésköröm18 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35.4g víz0 kcal
Húsgombóc
-
7.1g darált sertéshús13 kcal
-
1.2g császárszalonna5 kcal
-
1.2g rizs4 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g tojás1 kcal
-
0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Káposztához
-
23.6g savanyú káposzta4 kcal
-
5.9g sertésoldalas11 kcal
-
3.5g debreceni kolbász9 kcal
-
3.5g kolbász16 kcal
-
2.4g császárszalonna9 kcal
-
0 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
94
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.9 g
Zsír
-
Összesen 95.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5513 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 4489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1088.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1152 micro
Összesen
1348
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 521.3 g
Zsír
-
Összesen 573.2 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1661 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33078.2 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 467 mg
-
Kálcium 1456 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 612 mg
-
Foszfor 3519 mg
-
Nátrium 26932 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 67 mg
VÍZ
-
Összesen 6532.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 514 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 854 micro
-
Kolin: 1141 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 1210 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6914 micro
Összesen
8081
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Főzőlé
-
2 db babérlevél
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek só
-
8 szem bors
-
3 l víz
Húsgombóc
-
10 dkg rizs
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 ek napraforgó olaj
Káposztához
-
2 kg savanyú káposzta
-
50 dkg sertésoldalas
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Főzőlé
- A körmöket nézzük át, és ha szükséges tisztítsuk meg. (Én kézi pörzsölővel mindig megpörzsölöm, így biztosan nem marad rajta szőr.) Ezután daraboljuk fel, majd tegyük egy nagyobb edénybe, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Adjuk hozzá a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, tegyük bele a babérlevelet, borsot, borókabogyót, a sót, majd addig főzzük, míg a hús teljesen leválik a csontról.
- Ezután szűrjük le, és a levet tegyük félre, mert ezzel öntjük majd fel a káposztát. A csontról szedjük le a nagyobb darab húsokat, mert azokat majd beletesszük a káposztába.
- Tipp:A körömnek elég sok idő kell ahhoz hogy puhára főjön, így érdemes előző nap elkészíteni, majd a főzőlevet felhasználás előtt felmelegíteni.
Húsgombóc
- A szalonnát vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A rizst főzzük puhára, de arra figyeljünk, hogy nehogy szétfőzzük.
- Egy serpenyőbe tegyük bele a szalonnát, kanalazzuk hozzá az étolajat, és süssük pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki teljesen.
- A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá az elősütött szalonnát, a vöröshagymát, a préselt fokhagymát, a pirospaprikát, az előfőzött rizst, az egész tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan gyúrjuk össze a masszát. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
- Ezután a húsmasszából formázzunk közepes nagyságú gombócokat, majd csomagoljuk be savanyított káposztalevélbe. (a savanyított káposztalevelet el is hagyhatjuk)
Káposztához
- A savanyú káposztának nyomjuk ki a levét, hogy ne legyen majd nagyon savanyú, és vágjuk fel kisebb darabokra. A császárszalonnát csíkozzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A debrecenit és a füstölt kolbászt vágjuk fel vastagabb karikákra. Az oldalast szeleteljük fel a csont mellett.
- Egy edényben melegítsük fel az étolajat, adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát és süssük pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.
- A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt oldalast, majd hirtelen süssük mindkét oldalát pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
- Ezután a zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és futtassuk meg, majd vegyük le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a savanyú káposztát, öntsünk rá a főzőléből, és alaposan keverjük össze.
- Ezután szedjük ki a káposzta felét, és tegyük félre. Az edényben maradt káposztára helyezzük rá a húsgombócokat, az elősütött oldalast, szórjuk rá a felkarikázott füstölt kolbászt és debrecenit, tegyük rá a lefejtett főtt körömhúst, majd takarjuk be a félretett káposztával.
- Ezután öntsük fel annyi főzőlével, hogy ellepje a káposztát, majd fedjük le az edényt, és tegyük rá egy gáztepsire.(így ha kiforrna a leve, nem a sütőt kell majd sikálni)
- Helyezzük be a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd kb. 30 perc múlva mérsékeljük a hőfokot kb. 150 fokra, és főzzük még kb. 2 órán át hogy a húsok, és a káposzta is puhára főjenek. (Én légkeverésnél 180 fokon főztem 30 percig, majd 150 fokon még 2 óráig.)
- Amikor elkészült hagyjuk még a meleg sütőben, majd vegyük ki és tálalásig tartsuk melegen. Mivel elég hosszadalmas a töltött káposzta elkészítése, így érdemes már előző nap megfőzni, de legalábbis összeállítani.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 706
- Feltöltés dátuma: 2023. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept