Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A padlizsánkrémhez
-
200g padlizsán48 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g majonéz15 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
A zöldségcsíkokhoz
-
12 kcal
-
16 kcal
-
9 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
4 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
65g zeller23 kcal
Összesen
230
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A padlizsánkrémhez
-
800g padlizsán190 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
A zöldségcsíkokhoz
-
49 kcal
-
62 kcal
-
38 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
260g zeller94 kcal
Összesen
915
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A padlizsánkrémhez
-
30.4g padlizsán7 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.4g majonéz2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g szezámmag0 kcal
A zöldségcsíkokhoz
-
2 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
4.6g halványító zeller1 kcal
-
15.2g kígyóuborka2 kcal
-
9.9g zeller4 kcal
Összesen
34
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 548.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1268 micro
-
β-karotin 4594 micro
-
β-crypt 260 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1070 micro
Összesen
230
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.6 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2243.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 545 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2195.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1782 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 949 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1008 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5071 micro
-
β-karotin 18374 micro
-
β-crypt 1039 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4282 micro
Összesen
915
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 698 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
34
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A padlizsánkrémhez
-
2 db padlizsán
-
3 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek majonéz
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldségcsíkokhoz
-
2 db sárgarépa
-
3 db halványító zeller
-
1 db kígyóuborka
-
1 db zeller
Elkészítés
A padlizsánkrémhez
- A megmosott padlizsánokat egy kés segítségével beszurkáljuk, majd egy felforrósított serpenyőben körbepirítjuk. Ez adja meg a jellegzetes füstös ízét majd a krémnek. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokon, kb. 20 percig sütjük.
- Közben egy serpenyőben kevés 1-2 evőkanál olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat is. Lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett, addig dinszteljük, míg enyhe arany barnás színt kap.
- Közben elkészíthetjük a zöldségcsíkokat is!
- Ha letelt a sütésre szánt 20 perc, óvatosan félbevágjuk a padlizsánokat, és megvárjuk, míg lehűlnek.
- Egy evőkanál segítségével kikapargatjuk a padlizsánokat, és egy tálba tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a héja ne kerüljön bele.
- A hagymás keveréket is ráhalmozzuk a kikapargatott padlizsánokra, majd egy botmixer segítségével krémesre daráljuk.
- A felaprított petrezselyemmel, majonézzel-mustárral, egy fél citrom levével, sóval és végül borssal ízesítjük a krémet, jól elkeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
- Érdemes a sózással finoman bánni, míg langyos a padlizsánkrém, és inkább utólag sózni, mikor már kihűlt.
- Jó étvágyat!:)
A zöldségcsíkokhoz
- A zöldségeket megtisztítjuk, majd hasonló hosszúságú és szélességű csíkokra vágjuk őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 10129
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
10 recept
A padlizsánból rengetegféle fogás készíthető, de a legnépszerűbb talán a padlizsánkrém. Elkészítési módja tájegységekként változik, de egy dolog biztos, szinte mindenki imádja! :)