r
Nosalty Logó

Mediterrán, sült csicseris quinoasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Mediterrán, sült csicseris quinoasaláta
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 2933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    536 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6046.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2143 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    4155 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4278 micro
Összesen 2933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

Elkészítés

Saláta

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Terítsük a csicseriborsót egy konyharuhára, és törölgessük szárazra.
  2. Tegyük át a csicseriborsót a tepsibe, és forgassuk össze pár csepp olívaolajjal és egy bőséges csipetnyi sóval. Süssük 20-30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Vegyük ki a sütőből, és amíg még meleg, fogassuk össze a paprikával és curryporral.
  3. A quinoát és a vizet keverjük össze egy közepes méretű edényben. Forraljuk fel, fedjük le, csökkentsük a hőfokot, és főzzük 15 percig. Vegyük le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni még 10 percig. Villával kavarjuk át, majd borítsuk egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Tegyük egy nagy tálba a kihűlt, főtt quinoát, a sült csicseri felét, a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a mentát, a fetát, az olajbogyót, a hagymát és a pirított fenyőmagot.
  5. Dolgozzuk össze, majd locsoljuk meg az öntet felével, és ismét keverjük át. Szórjuk meg sóval, borssal és néhány csipetnyi csilipehellyel, majd ismét forgassuk össze.
  6. Ízlés szerint fűszerezzük, tetszés szerint még több öntetet adhatunk hozzá. Tegyük a tetejére a sült csicseriborsót, és tálaljunk.

Dresszing

  1. Egy kis tálban vagy befőttesüvegben keverjük/rázzuk össze az olajat, az ecetet, a citromlevet, a petrezselymet, a mézet, az oregánót, a fokhagymát, a mustárt, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 233
  • Össznézettség: 1808
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 15.

Ajánló

A gyors összeállítás érdekében a quinoát és a sült csicserit akár 3 nappal korábban is elkészíthetjük, és felhasználásig a hűtőben tárolhatjuk. A sajt elhagyásával ez a recept vegán lesz.

Receptkategóriák

Mediterrán, sült csicseris quinoasaláta
Gerzsenyi Flóra 406 recept

Ez a mediterrán quinoasaláta színes, egészséges és finom! Ropogósra sült csicserivel, ropogós uborkával és friss fűszernövényekkel megpakolva készül, és tökéletes ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

Címlapról ajánljuk

4 recept a szerény tarhonyából, hogy ne mindig köret legyen

A tarhonya magyar, házias konyhánk egyik népszerű és ikonikus köretopciója, amit szívesen fogyasztunk szaftos pörköltek és egyéb raguk mellett. És míg erre a célra is tökéletesek az apró szemek, bátran felhasználhatjuk őket egyéb fogásokban is a salátától kezdve a desszertig, ha kedvünk épp úgy tartja.

Lakos Benedek

További cikkek