r
Nosalty Logó

Königsbergi húsgolyók

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Königsbergi húsgolyók
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A szószhoz

424
Kalória
30.3g
Fehérje
15.6g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
130.9g
Víz
196.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
1.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 424 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 1693 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsgolyókhoz

A szószhoz

Összesen 81 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 424 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7150.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    5154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    523.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1693 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Húsgolyók készítése:
  2. A zsemlet hideg vízbe áztatjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk.
  4. A darált húst a hagymával, a kinyomkodott zsemlével, a tojással, mustárral összegyúrjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A masszábol golyókat formálunk.
  5. A zöldseglevest felforraljuk, a golyókat belerakjuk és lassú tűzön 15 percig főzzük.
  6. Szósz készítése:
  7. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és tovább melegítjük, míg világossárga lesz.
  8. Felöntjük a zöldséglevessel, amiben a húsgolyokat főztük, és állandó keverés mellett 5 percig főzzük.
  9. A tojássárgát elkeverjük a tejszínnel, és hozzávegyítjük a szószhoz. (Nem főzzük tovább.)
  10. Hozzáadjuk a kapribogyókat, sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük.
  11. A húsgolyókat a szószba tesszük és megszórjuk frissen vágott kaporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Főtt, sós burgonyával tálaljuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!