Konfitált báránycsülök zöld morzsában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
85 °C
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 59% Zsír
A bárányhoz
-
2g bárányhús4 kcal
-
188g libazsír1688 kcal
-
3g rozmaring3 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A morzsához
-
13g panko49 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A fehérrépapüréhez
Összesen
1939
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 59% Zsír
A bárányhoz
-
12g bárányhús32 kcal
-
1500g libazsír13500 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A morzsához
-
100g panko395 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A fehérrépapüréhez
Összesen
15513
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 59% Zsír
A bárányhoz
-
0.3g bárányhús1 kcal
-
38.8g libazsír349 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A morzsához
-
2.6g panko10 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A fehérrépapüréhez
Összesen
400
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 59% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 197.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 101.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
1939
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 59% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.4 g
Zsír
-
Összesen 1581.4 g
-
Telített zsírsav 463 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 872 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 1676 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4828.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 1067 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 2670 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 812.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
15513
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 59% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
400
kcal
Hozzávalók
A bárányhoz
-
150 dkg libazsír
-
3 szál rozmaring
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
A morzsához
-
10 dkg panko
-
2 ek vaj
-
1 kávéskanál ételfesték
A fehérrépapüréhez
Elkészítés
A bárányhoz
- Konfitált báránycsülök:
- A megmosott, letisztított báránycsülköket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy olyan sütőbe helyezhető edénybe amiben éppen, hogy elférnek. Minél nagyobb tér ki van töltve az edényen belül, annál kevesebb zsiradékra van szükség.
- A zsiradékot melegítsük fel 50°C körülire, majd öntsünk a csülökre annyit, amennyi ellepi. Ha passzentos az edény, elég lesz 1 kg.
- A megpucolt fokhagymát, rozmaringot dobjuk a zsiradékba.
- Tegyük az egészet 85°C-ra beállított sütőbe, és a bárány korától függően hagyjuk ott 7-10 órán keresztül. Villával ellenőrizhetjük, hogy megpuhult-e. Ha nem tud a gázsütőnk 85°C-t, akkor az ajtaját résnyire nyissuk ki, és támasszuk meg valamivel, és úgy állítsuk be a pontos hőfokot.
- Olvasszunk vajat egy lábosban, és adjunk hozzá 1 mk ételszínezéket. Keverjük el, majd pirítsuk meg benne a panko morzsát.
- Ha a csülök elkészült, vegyük ki a zsírból, csöpögtessük le egy kicsit, majd hempergessük meg a zöld morzsában.
- Tálaljuk vaníliás fehérrépapürével.
- Vaníliás fehérrépapüré:
- A fehérrépát, krumplit, almát kockázzuk fel, és tegyük egy megfelelő edénybe.
- Öntsünk az edénybe annyi tej és húsleves keveréket, amennyi éppen ellepi a zöldségeket, majd fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a kikapart vaníliamagokat, sózzuk, borsozzuk.
- Pürésítsük botmixerrel vagy turmixgépben. A kívánt állagot beállíthatjuk a maradék tej-alaplé hozzáadásával. Ne legyen túl híg.
- Vajjal, citromlével ízesítsük.
- Sütés hőfoka: 85 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 420 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2761
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Ajánló
Erzsébet Pince "Király" 2009 borral igen nagy élményt nyújtott.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dnbsoldiers
26 recept
Az első saját fejlesztésű főételem. :) Libazsír helyett használhatunk olívaolajat, aminek hatására kicsit lágyabb ízű lesz a hús, de ha szeretjük a markánsabb ízeket, maradjunk a libazsírnál. Az elkészítési idő elég hosszú, de nem muszáj az elfogyasztás napján megcsinálni. Mivel a konfitált étel hűtőben, jól lezárt edényben hetekig is eláll, elkészíthetjük előre. A lényeg, hogy a zsiradék teljesen elfedje a húst, és zsírjában hagyjuk kihűlni.