Kolbászos leves Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
13g füstölt szalonna87 kcal
-
42g kolbász188 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
25g sárgarépa9 kcal
-
20g fehérrépa13 kcal
-
17g zeller6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
333g alaplé23 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g tészta62 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
524
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
40g füstölt szalonna262 kcal
-
125g kolbász565 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
1g zsálya2 kcal
-
1g borsikafű1 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tészta186 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
150g tejföl297 kcal
Összesen
1577
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
7.2g kolbász32 kcal
-
7.2g gomba2 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
4.3g sárgarépa2 kcal
-
3.4g fehérrépa2 kcal
-
2.9g zeller1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
57.3g alaplé4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g tészta11 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
8.6g tejföl17 kcal
Összesen
91
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2166.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 1832 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 140.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 776 micro
-
β-karotin 1868 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
524
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6499.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 551 mg
-
Nátrium 5497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 421.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 824 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 257 micro
-
α-karotin 2328 micro
-
β-karotin 5603 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 417 micro
Összesen
1577
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
40 g füstölt szalonna
-
125 g kolbász
-
125 g gomba
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
75 g sárgarépa
-
1 kis db fehérrépa
-
50 g zeller
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk fűszerpaprika
-
0.5 tk zsálya
-
1 l alaplé
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g tészta
-
1 db tojássárgája
-
150 g tejföl
Elkészítés
- A szalonnát apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk.
- A szalonnát egy fazékban megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát és a zellert, további 2-3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, a kolbászt, csombort, zsályát és az áttört fokhagymát, és további 2 percig dinszteljük. Megszórjuk a paprikával, elkeverjük, és felöntjük a levessel.
- A leveshez adjuk a babérlevelet. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük.
- A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzákeverünk, 2-3 merőkanálnyit a fövő levesből, majd a leveshez öntjük, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 12326
- Feltöltés dátuma: 2015. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom, gyors és laktató leves.