r
Nosalty Logó

Kolbászos gyuvecs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Kolbászos gyuvecs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 781 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4719.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    2822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    505 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    890 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    1893 micro
  • β-karotin
    8964 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    7399 micro
Összesen 3119 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    550 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megkapirgáljuk, felszeleteljük, s megfőzzük. (A rizst már korábban megfőztem.)
  2. A répát kockára vágjuk, feltesszük főni, később hozzáadjuk a borsót és a babot, végül a rizst. Vágunk bele petrezselymet, zellerlevelet, összekeverjük.
  3. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágjuk, a fokhagymát aprítjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a szalonnát és a hagymát.
  4. A paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük. A tejföllel elkeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk.
  5. Egy nagyobb mély, nyél nélküli serpenyőbe olajat öntünk, rátesszük a krumplit. Erre rétegezzük a hagymát a szalonnával, majd a paprikát, sózzuk, borsozzuk, következik a paradicsom fele, sózzuk, borsozzuk.
  6. Majd ráterítjük a rizses zöldségeket, rávágjuk a chilipaprikát, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, majoránnát. Következik a maradék paradicsom, sózzuk, borsozzuk. Végül az egészet beborítjuk a tojásos tejföllel, pöttyentünk rá késhegynyi vajat.
  7. Betesszük a sütőbe, 180 C fokon 25 percig sütjük, majd átkapcsoljuk grillfokozatra, és 200 C fokon 10 perc alatt megpirítjuk.
  8. Tálaláskor teszünk a tányérra a gyuvecsból, kanalazunk még rá tejfölt, s teszünk rá egy szelet paradicsomot, egy chili paprikát és zellerlevelet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2950
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A gyuvecs a mi lecsónk balkáni rokona. Nevét állítólag a szerbiai Gyuvecs után kapta, ahol agyagedényeket készítettek, s ezt a lecsófélét abban sütötték. Ma már nem csak Szerbiában, de Boszniában, Bulgáriában is kedvelt étel.  Általában sertéshússzelettel, vagy pörkölttel sütik, de van, hogy halat tesznek bele. Az általam felhasznál zöldségeken kívül van ahol még padlizsánnal, sőt káposztával is gazdagítják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...