r
Nosalty Logó

Kókuszos rántott csirke zöldfűszeres tartárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kókuszos rántott csirke zöldfűszeres tartárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirkecombhoz

Zöldfűszeres tartárhoz

Összesen 1105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirkecombhoz

Zöldfűszeres tartárhoz

Összesen 3312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Csirkecombhoz

Zöldfűszeres tartárhoz

Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1105 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5337.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    2420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4727 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 3312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Csirkecombhoz

Zöldfűszeres tartárhoz

Elkészítés

Csirkecombhoz

  1. Előző este egy tálba beletesszük a sót, a borsot, a citromlevet és az olívaolajat. Ebbe tesszük a csirkecombokat. (Én bőr nélkül készítem.) Ezután kézzel jól beleforgatjuk a húst a pácba, többször megismételve a műveletet. A tálat lefedjük, és másnapig hűtőben tároljuk.
  2. Másnap előkészítjük a panírozáshoz szükséges lisztet, tojást, zsemlemorzsát, amibe belekevertük a kókuszreszeléket.
  3. A combokat kiemeljük a pácból, és jól lecsepegtetjük. Ezután lisztbe, tojásba és kókuszos zsemlemorzsába hempergetjük. Bő, forró olajban, ropogós, aranybarnára sütjük.

Zöldfűszeres tartárhoz

  1. A majonézt elkeverjük a tejföllel, borral, cukorral. Sózzuk és borsozzuk. Ezután beledolgozzuk az apróra vágott snidlinget.
  2. A kirántott csirkecombokat tetszőleges körettel tálaljuk. A zöldfűszeres tartárt rálocsoljuk a köretre, vagy külön kínáljuk a hús mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2906
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 12.

Ajánló

A tartárnak nem árt, ha egy-két órát hűtőben pihen, hogy a snidling aromája átjárja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos rántott csirke zöldfűszeres tartárral
Lizinka_ 604 recept

Rántott csirkecomb újragondolva. Nem igényel különösebb plusz munkát, de mégis más, mint a megszokott rántott hús. A citromos pác pedig különleges zamatot biztosít a húsnak.

Hozzávalók

Csirkecombhoz

Zöldfűszeres tartárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...