Kókuszos rántott csirke zöldfűszeres tartárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csirkecombhoz
-
250g csirke alsócomb270 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
3g víz0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
53 kcal
Zöldfűszeres tartárhoz
Összesen
1105
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csirkecombhoz
-
750g csirke alsócomb809 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
Zöldfűszeres tartárhoz
Összesen
3312
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
Csirkecombhoz
-
44.4g csirke alsócomb48 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
8.9g zsemlemorzsa35 kcal
-
1.4g kókuszreszelék9 kcal
Zöldfűszeres tartárhoz
Összesen
196
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1779.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 807 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 263.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1576 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
1105
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 149.7 g
Zsír
-
Összesen 185.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 881 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5337.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1662 mg
-
Nátrium 2420 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 790.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 422 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4727 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1618 micro
Összesen
3312
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Csirkecombhoz
-
6 db csirke alsócomb
-
3 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 csipet fehér bors
-
só ízlés szerint
Zöldfűszeres tartárhoz
Elkészítés
Csirkecombhoz
- Előző este egy tálba beletesszük a sót, a borsot, a citromlevet és az olívaolajat. Ebbe tesszük a csirkecombokat. (Én bőr nélkül készítem.) Ezután kézzel jól beleforgatjuk a húst a pácba, többször megismételve a műveletet. A tálat lefedjük, és másnapig hűtőben tároljuk.
- Másnap előkészítjük a panírozáshoz szükséges lisztet, tojást, zsemlemorzsát, amibe belekevertük a kókuszreszeléket.
- A combokat kiemeljük a pácból, és jól lecsepegtetjük. Ezután lisztbe, tojásba és kókuszos zsemlemorzsába hempergetjük. Bő, forró olajban, ropogós, aranybarnára sütjük.
Zöldfűszeres tartárhoz
- A majonézt elkeverjük a tejföllel, borral, cukorral. Sózzuk és borsozzuk. Ezután beledolgozzuk az apróra vágott snidlinget.
- A kirántott csirkecombokat tetszőleges körettel tálaljuk. A zöldfűszeres tartárt rálocsoljuk a köretre, vagy külön kínáljuk a hús mellé.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2907
- Feltöltés dátuma: 2016. február 12.
Ajánló
A tartárnak nem árt, ha egy-két órát hűtőben pihen, hogy a snidling aromája átjárja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Rántott csirkecomb újragondolva. Nem igényel különösebb plusz munkát, de mégis más, mint a megszokott rántott hús. A citromos pác pedig különleges zamatot biztosít a húsnak.