r
Nosalty Logó

Kókuszos-csokis rakott piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Kókuszos-csokis rakott piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 1471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 8815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 1471 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.5 g

Zsír

  • Összesen
    665.4 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7465.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2957 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    585 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1914 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3212 micro
Összesen 8815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 287 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. A fehérjét a sóval habbá verjük, és beleforgatjuk, majd a tésztát sütőpapírozott tepsibe öntjók, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de rögtönlevesszük 150 fokra, s azon tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét kivéve, minden hozzávalót alaposan összedolgozunk (a habtejszínt fel lehet verni, de nem muszáj).
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a krémbe.
  4. A csokiszószhoz az öntetport a cukorral egy kis lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, és kézi habverővel kevergetve 5-10 perc alatt felfőzzük.
  5. Ha kihűlt a piskóta, tálcára borítjuk, lehúzzuk a papírt róla, és vízszintesen két részbe vágjuk, majd apró kockákra. Kézzel is szét lehet tépkedni, de az nem olyan szép. :)
  6. Ha a csokiöntet is kihűlt, előveszünk egy nagy, magas falú (üveg)tálat, és belerétegezzük a három részt, míg el nem fogynak, a következő sorrendben: krém, piskóta, csokiöntet.
  7. A tetejét a krémmel zárjuk. Ha kimarad pár evőkanálnyi csokiszósz, azzal díszítjük, de lehet rá csokit forgácsolni is.
  8. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 538
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 126260
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

Kókusz- és Bounty-imádóknak főleg!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Ennek az eredője egy kókuszos piskótatekercs volt még száz éve, aminél megelégeltem, hogy nem tudom annyi krémmel teletömni, hogy elég legyen bele. Aztán berágtam, és csináltam kétszer annyi krémet, meg egy hirtelen ötlettől vezérelve csokiöntetet is, és nemes egyszerűséggel egymásra pakoltam őket. Hát ez meg olyan jó lett, hogy azóta nekem ez az egyik kedvenc édességem, pedig én aztán annyi mindent imádok, hogy nagyon nehéz a "kedvenc" címet elnyerni. És nem csak az én kedvencem lett. :) Volt olyan vendég, aki addig ette, míg rosszul nem lett. :D

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...