r
Nosalty Logó

Kókuszkocka Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Kókuszkocka Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A kókuszban történő megforgatáshoz

Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A kókuszban történő megforgatáshoz

Összesen 5627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A mázhoz

A kókuszban történő megforgatáshoz

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    237.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5765.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.6 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 5627 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

A kókuszban történő megforgatáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Tészta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, a reszelt citromhéjjal, mézzel, majd a vajjal kikeverjük, hozzáadjuka sütőporral kevert lisztet és a tejet, az egészet simára összedolgozzuk. A legvégén óvatosan belekeverjüka felvert tojásfehérjét.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjüka tésztát, és előmelegített sütőben160 fokonkörülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta átsült-e.
  3. Máz: a kakaóport összekeverjüka cukorral, sóval, majd lassan hozzákeverjüka tejet és a kávét. Lassú tűzön felforraljuk.
  4. A kihűlt tésztát 4x4 cm-es kockákra vágjuk, egyenként villára szúrjuk, és éppen hogy megmártjuka csokoládészószban, majd rögtön beleforgatjuka kókuszreszelékbe.
  5. Ha az összes kockát belemártottuk,és átforgattuka kókuszreszelékben, akkor gyümölcsökkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6352
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszkocka Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Kókusz imádó családomnak egy igazán gyorsan és könnyen elkészíthető finomság.

Hozzávalók

A piskótához

A mázhoz

A kókuszban történő megforgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...