r
Nosalty Logó

Knédli káposztával és tarjával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Norbi06
Knédli káposztával és tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Összesen 823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Összesen 4935 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4926.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    4585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 823 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29559 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    27511 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    2640 micro
Összesen 4935 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Elkészítés

A knédlihez

  1. A knédlitésztát alaposan kidolgozzuk simára, és 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen.
  2. Közben elkészítjük a káposztát: Zsíron apróra vágott vöröshagymát pirítunk kevés cukorral, majd felöntjük egy korty vízzel, befűszerezzük, és hozzádobjuk a káposztát. Fedő alatt nyugodtan párolhatjuk, míg a tészta meg nem kel. Kis lángon, utána pótolva a folyadékot.
  3. Én kötözött sonkát vagy előfőzött-füstölt tarját szoktam venni, így annyi dolgunk van a hússal, hogy tálalás előtt szeleteljük, és kevés húszsírban kis kérget pirítunk rá. Ha idegenkedünk ettől, akkor készítsük el hozzá a jól bevált sült húsunkat.
  4. A knédlitésztából hosszúkás hurkát formázunk, majd 3-4 centinként felvágjuk, esetleg gömbölyűre formázhatjuk.
  5. Fedő alatt 15 percen keresztül a gőzben pároljuk a gombócokat. Fontos, hogy ne érintkezzen a vízzel, valahogy oldjuk meg, és ha van rá mód, rakjunk alájuk szilikonos sütőpapírt, így nem ragadnak oda a talphoz. A fedőt ne vegyük le idő előtt semmiféleképp.
  6. A knédlit felszeletelve, a káposztát melléhalmozva a sült hússal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 34324
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Csehországból hazaérve megfogadtam, hogy itthon is belekerül a receptkönyvbe ez a klasszikus.

Hozzávalók

A knédlihez

A káposztához

A húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...