r
Nosalty Logó

Kinder tejszelet torta Vivkó konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vivesz
Kinder tejszelet torta Vivkó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

1869
Kalória
33.8g
Fehérje
152.1g
Szénhidrátok
127.4g
Zsír
112.1g
Víz
304g
Koleszterin
10.8g
Rost
108.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 11210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír

2 db tortaformához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1869 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    764.3 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2233 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    1294 mg
  • Foszfor
    4268 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.5 g
  • Cukor
    650 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    672.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1495 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 11210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

2 db tortaformához

  1. 2 db 20 cm-es tortaformára lesz szükségünk.
  2. A tojásokat a nádcukorral nagyon (fehér) habosra keverjük.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, mandula, dió, sütőpor, kakaópor, só, fahéj) közben egy másik edényben összekeverjük.
  4. Beleöntjük az olajat és a citromlevet a tojásos keverékbe, majd finoman hozzáadagoljuk a már összekevert száraz hozzávalókat.
  5. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Majd beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk. Ezt még egyszer megismételjük a másik tortaformában. A kihűlt tortákat félbevágjuk.

A krémhez

  1. A porcukrot a habtejszínnel kemény habbá verjük.
  2. A mascarpone-t elkeverjük a vanília kikapart magjaival és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a felvert cukros tejszínhabhoz.
  3. 4 részre osztjuk a krémet, majd megkenjük a tortalapokat úgy, hogy a legfelső törzslap is fedve legyen.

A díszítéshez

  1. A tejszínt a feldarabolt csokoládéval addig melegítjük, amíg a csoki el nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
  2. A torta tetejére kanalazunk belőle, elkenjük, majd a maradékot habzsákból lecsurgatjuk a szélén.
  3. Tetszés szerint a tortát különböző csokoládékkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szerettem volna egy könnyedebb tortát készíteni, sikerült is volna, ha nem túlzom el a díszítéssel :))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!