Kinder pingui torta szülinapra Olgitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 36% Zsír
Piskóta
-
33g tojás42 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
2 kcal
-
2g víz0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
5g méz15 kcal
-
8 kcal
Csokirétegek
Egy kis extra
-
12g nutella65 kcal
Összesen
651
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 36% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
18 kcal
-
16g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Csokirétegek
-
200g csokoládé1092 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Egy kis extra
-
120g nutella647 kcal
Összesen
6495
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 36% Zsír
Piskóta
-
18g tojás23 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
Krém
-
27.3g növényi tejszín68 kcal
-
13.6g mascarpone55 kcal
-
2.7g méz8 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
Csokirétegek
-
10.9g csokoládé60 kcal
-
5.5g margarin39 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
Egy kis extra
-
6.5g nutella35 kcal
Összesen
353
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
651
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 473.7 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6206.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1315 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2490 mg
-
Nátrium 1766 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.4 g
-
Cukor 363 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 273.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1289 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 895 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 663 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1549 micro
Összesen
6495
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 csapott ek finomliszt
-
6 púpozott ek cukor
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 evőkanál víz
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
5 dl növényi tejszín
-
25 dkg mascarpone
-
2 ek méz
-
2 csomag vaníliás cukor
Csokirétegek
-
20 dkg csokoládé
-
10 dkg margarin
-
6 ek napraforgó olaj
Egy kis extra
-
4 ek nutella
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és a sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük. Hozzáadjuk a meleg vizet, és fokozatosan adagoljuk bele a lisztes-kakaós keveréket.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgás-lisztes keverékhez kis adagokban, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
- A kész tésztát a tortaformába öntjük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.
Krém
- A mascarponéhoz kézi habverővel hozzákeverjük a mézet és a vaníliás cukrot.
- A tejszínhabot felverjük, de nem kell nagyon keményre, és kis adagokban a mascarponéhoz keverjük.
Csokirétegek
- A kockákra tördelt csokit a margarinnal megolvasztjuk. (Gőz fölött vagy mikróban alacsony teljesítményen, többször megkeverve kb. 2-3 perc alatt készül el.)
- A végén hozzákeverjük az olajat, és hagyjuk lehűlni.
Egy kis extra
- A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk.
- Az alsó lapot megkenjük nutellával. A tejszínes krémet gondolatban elosztjuk: 2 nagyobb rész kell a lapokat megkenni, és hagyjunk keveset a torta bevonására. A nutellára jön egy adag tejszínes krém, amit szép egyenesre eligazítunk.
- A tejszínes krémre jön a kihűlt csoki kb. fele.
- A tortát most 10 percre betesszük a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.
- A csokirétegre jön egy újabb adag tejszínes krém, majd a második piskótalap. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel, és a csoki másik felével.
- Mikor elkezd a csoki megkötni, tetszés szerint rátesszük a dekorációt a kinder csokikból, és a gyertyákat is beleszurkáljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 157620
- Feltöltés dátuma: 2016. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Kislányom 9. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.