Kínai BBQ csirkeszárny
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
333g csirkeszárny395 kcal
A száraz páchoz
-
10g barna cukor38 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
A nedves páchoz
-
167g ketchup168 kcal
-
33g méz101 kcal
-
3g rizsecet1 kcal
-
3g balzsamecet3 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
5 kcal
-
24 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
742
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
1000g csirkeszárny1184 kcal
A száraz páchoz
-
30g barna cukor114 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
A nedves páchoz
-
500g ketchup505 kcal
-
100g méz304 kcal
-
10g rizsecet2 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
15 kcal
-
71 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
2225
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
58.5g csirkeszárny69 kcal
A száraz páchoz
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
A nedves páchoz
-
29.3g ketchup30 kcal
-
5.9g méz18 kcal
-
0.6g rizsecet0 kcal
-
0.6g balzsamecet1 kcal
-
1.2g szójaszósz1 kcal
-
1.2g worcestershire-szósz1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
Összesen
131
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3546.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 3054 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 278.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20104 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
742
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10640.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 943 mg
-
Nátrium 9162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.4 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 835.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 582 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1598 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 60311 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
2225
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3531 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A száraz páchoz
-
6 teáskanál barna cukor
-
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
1 kk cayenne paprika
-
1 tk só
A nedves páchoz
-
250 ml ketchup
-
4 ek méz
-
2 ek rizsecet
-
2 ek balzsamecet
-
2 ek szójaszósz
-
2 ek worcestershire-szósz
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- Előző nap, mint amikor szeretnénk ezt az ételt elkészíteni a száraz páccal bekenjük a szárnyakat, és letakarva a hűtőbe tesszük legalább fél napra (praktikus azonnal a tepsibe tenni).
- Másnap 230 C-ra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és a szárnyak mindkét oldalát 10-10 percig sütjük a száraz pácban.
- Ezt követően ráöntjük a nedves pácot, letakarjuk fóliával, a hőt levesszük 160 C-ra és további 40 percig sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 16796
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Néhány napja készítettem ragacsos kínai szárnyat, majd BBQ oldalast sütöttem. Gyerekem nagyon visszaemlegette, ezért a kettőt összepárosítottam, hogy ne legyen ugyanaz, mint az előző. Hát mit mondjak? Piszok jó lett. A rossz étvágyú gyerekem felfalta úgy, ahogy van. Morzsa sem maradt belőle. Úgy látom, jöhet az ismétlés.