r
Nosalty Logó

Kerek flódni pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Kerek flódni pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

878
Kalória
13.7g
Fehérje
105g
Szénhidrátok
44g
Zsír
122g
Víz
130.8g
Koleszterin
8.3g
Rost
51.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos réteghez

A diós réteghez

Az almás réteghez

Az összeállításhoz

A szóráshoz, kenéshez

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 878 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    351.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6827.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2595 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    976 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.7 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    975.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 7037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kétféle lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a porcukrot. A hideg vajat rákockázzuk, a sárgákat melléütjük. Összemorzsoljuk, majd a hideg bort hozzáöntve szépen összedolgozzuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Amíg pihen, elkészítjük a töltelékeket. 
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, és levágjuk a 2/3-át. Kinyújtjuk, vajazott, lisztezett 22 cm-es, magas falú piteformába tesszük, és jól beleigazítjuk. Megkenjük a szilvalekvár felével, majd a mákos töltelékkel.
  4. A maradék tészta harmadát levágjuk, kinyújtjuk, majd ráigazítjuk.
  5. Ezt a réteget megkenjük szilvalekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket, amit ismét befedjük a maradék tészta harmadával.
  6. Ráhalmozzuk a kinyomkodott almát, befedjük az utolsó kinyújtott tésztalappal.

A mákos réteghez

  1. A bort egy kis lábosban összemelegítjük a cukorral (csak amíg a cukor megolvad) hozzáadjuk a mazsolát, és leöntjük vele a mákot. Jól összekeverjük.

A diós réteghez

  1. 1,5 dl fehérbort egy kis lábosba teszünk, hozzárakjuk a a cukrot, kicsit összeforraljuk (csak amíg a cukor megolvad). Leöntjük vele a diót, hozzáadjuk az összetört csokit, összekeverjük, és félrerakjuk.

Az almás réteghez

  1. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, kinyomkodjuk, hogy a fölösleges lé ne áztassa el a tésztát. Rácsavarjuk a citrom levét, hozzátesszük a mézet és a fűszereket, jól összedolgozzuk.

Az összeállításhoz

  1. Az összeállításhoz feltüntetett szilvalekvárt értelemszerűen felosztjuk a mákos, diós rétegek között.

A szóráshoz, kenéshez

  1. A széleit két újjal összenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és a közepét kiszúrjuk egy fenyőfa formával (érdemes a sütés első 15 percében benne is hagyni, hogy ne folyjon össze).
  2. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, és úgy tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Igazi minden jóval megpakolt különlegesség, amit az év bármelyik szakaszában elkészíthetünk, de valahogy karácsonykor a legjobb - legalábbis számomra. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!