Kerek flódni pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A mákos réteghez
A diós réteghez
-
19g dió123 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
19g fehérbor15 kcal
-
4g étcsokoládé20 kcal
Az almás réteghez
-
75g alma35 kcal
-
6g méz19 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Az összeállításhoz
-
13g szilvalekvár19 kcal
A szóráshoz, kenéshez
Összesen
878
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
80g fehérbor66 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A mákos réteghez
A diós réteghez
-
150g dió981 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Az almás réteghez
-
600g alma281 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Az összeállításhoz
-
100g szilvalekvár155 kcal
A szóráshoz, kenéshez
Összesen
7037
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
8.1g finomliszt30 kcal
-
8.1g rétesliszt30 kcal
-
8.1g vaj58 kcal
-
3.2g porcukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
A mákos réteghez
A diós réteghez
-
6.1g dió40 kcal
-
3.2g porcukor13 kcal
-
6.1g fehérbor5 kcal
-
1.2g étcsokoládé7 kcal
Az almás réteghez
-
24.3g alma11 kcal
-
2g méz6 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Az összeállításhoz
-
4.1g szilvalekvár6 kcal
A szóráshoz, kenéshez
Összesen
287
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 853.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 346 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
878
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.4 g
Zsír
-
Összesen 351.9 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 125 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6827.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 2595 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 976 mg
-
Foszfor 2771 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.7 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 975.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1616 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 1568 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
Összesen
7037
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg rétesliszt
-
20 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
-
80 ml fehérbor
A mákos réteghez
A diós réteghez
-
15 dkg dió
-
8 dkg porcukor
-
1.5 dl fehérbor
-
3 dkg étcsokoládé
Az almás réteghez
Az összeállításhoz
A szóráshoz, kenéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a kétféle lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a porcukrot. A hideg vajat rákockázzuk, a sárgákat melléütjük. Összemorzsoljuk, majd a hideg bort hozzáöntve szépen összedolgozzuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük pihenni.
- Amíg pihen, elkészítjük a töltelékeket.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és levágjuk a 2/3-át. Kinyújtjuk, vajazott, lisztezett 22 cm-es, magas falú piteformába tesszük, és jól beleigazítjuk. Megkenjük a szilvalekvár felével, majd a mákos töltelékkel.
- A maradék tészta harmadát levágjuk, kinyújtjuk, majd ráigazítjuk.
- Ezt a réteget megkenjük szilvalekvárral, rásimítjuk a diós tölteléket, amit ismét befedjük a maradék tészta harmadával.
- Ráhalmozzuk a kinyomkodott almát, befedjük az utolsó kinyújtott tésztalappal.
A mákos réteghez
- A bort egy kis lábosban összemelegítjük a cukorral (csak amíg a cukor megolvad) hozzáadjuk a mazsolát, és leöntjük vele a mákot. Jól összekeverjük.
A diós réteghez
- 1,5 dl fehérbort egy kis lábosba teszünk, hozzárakjuk a a cukrot, kicsit összeforraljuk (csak amíg a cukor megolvad). Leöntjük vele a diót, hozzáadjuk az összetört csokit, összekeverjük, és félrerakjuk.
Az almás réteghez
- Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, kinyomkodjuk, hogy a fölösleges lé ne áztassa el a tésztát. Rácsavarjuk a citrom levét, hozzátesszük a mézet és a fűszereket, jól összedolgozzuk.
Az összeállításhoz
- Az összeállításhoz feltüntetett szilvalekvárt értelemszerűen felosztjuk a mákos, diós rétegek között.
A szóráshoz, kenéshez
- A széleit két újjal összenyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és a közepét kiszúrjuk egy fenyőfa formával (érdemes a sütés első 15 percében benne is hagyni, hogy ne folyjon össze).
- 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, és úgy tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 159
- Össznézettség: 15966
- Feltöltés dátuma: 2018. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
Igazi minden jóval megpakolt különlegesség, amit az év bármelyik szakaszában elkészíthetünk, de valahogy karácsonykor a legjobb - legalábbis számomra. :)