r
Nosalty Logó

Kerámia tálban készült bolognai

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Chrisnya
Kerámia tálban készült bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 855 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5869.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1258 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 3419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4381 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának a vizet feltesszük főni, közben elkészítjük a szószt.
  2. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a kétféle darált húst.
  3. Fűszerekkel meghintjük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, és utolsóként a Worcestershire szósz kerül bele. (Néha petrezselymet is szórok rá.) Jól kiforraljuk.
  4. Kerámia tepsibe öntjük a már kifőtt tésztát, és ráöntjük a szószt. Összekeverjük, és mehet a sütőbe. 180 C-on 25-30 percig sütjük.
  5. Ha elkészült, még melegen ráreszelhetünk sajtot, de anélkül is kitűnő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 918
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chrisnya 3 recept

Gyorsan finomat a családnak, de miből? Hiszen nincs itthon semmi. Kiderült, hogy mégis csak volt. Ez lett belőle. Dóri lányom kedvence lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...