r
Nosalty Logó

Kelt tésztában sült túrós virsli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kelt tésztában sült túrós virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1052 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 8408 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 235 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.4 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1052 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    412.3 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29819 g
  • Cink
    2628 mg
  • Szelén
    570 mg
  • Kálcium
    3443 mg
  • Vas
    2030 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    5242 mg
  • Nátrium
    15250 mg
  • Réz
    102 mg
  • Mangán
    87 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    255 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 8408 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejjel, a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálban, az összes tészta alapanyagot beletéve - legvégén a felfutott élesztőt -, elkezdjük alaposan összedolgozni, jó simára, hólyagosra a tésztát, majd liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  3. A sütőt begyújtjuk, előmelegítjük.
  4. Egy tálban összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit.
  5. Atésztát pihentetés után kivesszük, deszkán négyfele vesszük. A cipókat átgyúrjuk, és még hagyjuk 10 percet pihenni.
  6. A két tepsit kiolajozzuk - alját, oldalát is -, sütőpapírt teszünk bele.
  7. A cipókat lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, a tölteléket úgy rakjuk rá a hosszabb oldalára, és feltekerjük, mint a beiglit. Mind a négyet elkészítjük, beletesszük a tepsibe, lekenjük a felvert tojással, és még pihen ni hagyjuk 10 percet.
  8. Betesszük a sütőbe, és kb. 6-8 perc után figyeljük az illatát és a színét. Ha kell, fordítsuk meg, még 5-6 perc, és kész kivehetjük.
  9. Tálaljuk melegen, de hidegen is egyaránt finom, nagyon szépen lehet mindkét módon szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4546
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Egy kis zöldségleves után, és mindenképpen finom bor, esetleg sör mellé ajánlom. Aki teheti.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt tésztában sült túrós virsli
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a kelt tésztát. Nem akartam édességet készíteni, ez egy leves utáni fogás volt. Finom és laktató. Sok túró maradt ki az ünnepekről, és ezt használtam fel. Úgy érzem, hogy sikeres volt a kombináció. Hidegen szeletelve szépen látszik a töltelék mintázata, és nagyon jól kiadja az ízét is. Elfogyott... Ennyi a történet.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...