Kelt tésztában sült túrós virsli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
25g tej14 kcal
-
7 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
6g tej4 kcal
-
4 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
Összesen
1052
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
22g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g tej28 kcal
-
35 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
8408
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
28.1g finomliszt102 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
A töltelékhez
Összesen
235
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3727.4 g
-
Cink 329 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 1906 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 200.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
1052
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 412.3 g
Zsír
-
Összesen 353.7 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1579 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29819 g
-
Cink 2628 mg
-
Szelén 570 mg
-
Kálcium 3443 mg
-
Vas 2030 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 5242 mg
-
Nátrium 15250 mg
-
Réz 102 mg
-
Mangán 87 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 845 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1602.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1475 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 255 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1204 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 820 micro
-
Kolin: 1010 mg
-
Retinol - A vitamin: 1463 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1411 micro
Összesen
8408
kcal
- 13% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 429 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejjel, a cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
- Egy nagy tálban, az összes tészta alapanyagot beletéve - legvégén a felfutott élesztőt -, elkezdjük alaposan összedolgozni, jó simára, hólyagosra a tésztát, majd liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük.
- A sütőt begyújtjuk, előmelegítjük.
- Egy tálban összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit.
- Atésztát pihentetés után kivesszük, deszkán négyfele vesszük. A cipókat átgyúrjuk, és még hagyjuk 10 percet pihenni.
- A két tepsit kiolajozzuk - alját, oldalát is -, sütőpapírt teszünk bele.
- A cipókat lisztezett deszkán, téglalap alakúra nyújtjuk, a tölteléket úgy rakjuk rá a hosszabb oldalára, és feltekerjük, mint a beiglit. Mind a négyet elkészítjük, beletesszük a tepsibe, lekenjük a felvert tojással, és még pihen ni hagyjuk 10 percet.
- Betesszük a sütőbe, és kb. 6-8 perc után figyeljük az illatát és a színét. Ha kell, fordítsuk meg, még 5-6 perc, és kész kivehetjük.
- Tálaljuk melegen, de hidegen is egyaránt finom, nagyon szépen lehet mindkét módon szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4546
- Feltöltés dátuma: 2011. január 17.
Ajánló
Egy kis zöldségleves után, és mindenképpen finom bor, esetleg sör mellé ajánlom. Aki teheti.:-)
Receptjellemzők
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a kelt tésztát. Nem akartam édességet készíteni, ez egy leves utáni fogás volt. Finom és laktató. Sok túró maradt ki az ünnepekről, és ezt használtam fel. Úgy érzem, hogy sikeres volt a kombináció. Hidegen szeletelve szépen látszik a töltelék mintázata, és nagyon jól kiadja az ízét is. Elfogyott... Ennyi a történet.:-)