r
Nosalty Logó

Kelt rétes többféle ízesítéssel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Kelt rétes többféle ízesítéssel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

820
Kalória
25.7g
Fehérje
107.2g
Szénhidrátok
32.6g
Zsír
76.9g
Víz
66.3g
Koleszterin
8g
Rost
34.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 9862 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

A tökös-kapros túrós töltelékhez

A tökös-mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.2 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 820 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.6 g

Zsír

  • Összesen
    391.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17690.6 g
  • Cink
    1341 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    5262 mg
  • Vas
    1050 mg
  • Magnézium
    1537 mg
  • Foszfor
    5556 mg
  • Nátrium
    2363 mg
  • Réz
    59 mg
  • Mangán
    71 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1286.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 9862 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a fele meleg tejet. 10 percet állni hagyjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a 3 tojást, a zsírt, és a maradék tejet.
  3. Ezt jól összedolgozzuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
  4. Majd jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és átgyúrjuk. 3 cipót formálunk belőle, és félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük.
  5. A töltelékekhez a túrót egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, 4 szál apróra vágott kaprot. Ezt jól elkeverjük, majd mikor az első tésztát kinyújtottuk, a túrós töltelékkel megszórjuk, és úgy a gyalult tököt egyenletesen rászórjuk. Majd mint a kalácsot, szorosan felcsavarjuk, és enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  6. Majd a mákos töltelék készítése: a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük, és a második kinyújtott tésztára egyenletesen ráhintjük, erre a gyalult tököt tesszük, és ugyanúgy szorosan felcsavarjuk, majd a tepsibe tesszük.
  7. A diós töltelék készítése: a diót a cukorral összekeverjük, félretesszük, majd a harmadik tésztánkat is kinyújtjuk, és lekvárral megkenjük, erre a diót egyenletesen ráhintjük. Ugyanolyan szorosan felcsavarjuk, mint a többit, és tepsibe tesszük.
  8. Amikor mind a tepsiben van, 1 tojást kissé felverünk, és megkenjük a tésztánk tetejét vele.
  9. 15 percet hagyjuk kelni a tepsiben, majd villával a tetejét megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben egyszeri fordítással, 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  11. Amikor megsült, tűpróbát végzünk, hogy a belseje is megsült-e már, ha nem, még visszatoljuk 10 percre. Amikor elkészült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és hidegen szeleteljük fel. Nagyon finom, kiadós és laktató is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Most, hogy itt a friss tök szezonja, és még a kapor is frissen szedve, így változatossá tettem a kelt rétesem töltelékeit. A családomnak nagyon ízlett, főleg, hogy a frissen készített, kissé savanykás ringlószilva dzsemmel kentem meg, és dióval szórtam, és így egy pikáns ízt adott a kelt rétesemnek. A tökös-túrósnál újdonság volt nekik, hogy kaporral ízesítettem, és nem mazsola került bele. Nagyon ízlett, még aznap újra mindhárom töltelékeset el kellett készítenem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!