Kelt rétes többféle ízesítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
50g tej28 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
7g sertészsír60 kcal
A tökös-kapros túrós töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
13g közönséges tök2 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
A tökös-mákos töltelékhez
-
21g mák109 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
13g közönséges tök2 kcal
A diós töltelékhez
-
14 kcal
-
17g dió109 kcal
Összesen
820
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
600g tej336 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
80g sertészsír722 kcal
A tökös-kapros túrós töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g közönséges tök20 kcal
-
28g kapor12 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tökös-mákos töltelékhez
-
250g mák1313 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g közönséges tök20 kcal
A diós töltelékhez
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
200g dió1308 kcal
Összesen
9862
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
27.6g finomliszt101 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
16.6g tej9 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
2.2g sertészsír20 kcal
A tökös-kapros túrós töltelékhez
-
13.8g tehéntúró20 kcal
-
4.1g közönséges tök1 kcal
-
0.8g kapor0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
A tökös-mákos töltelékhez
-
6.9g mák36 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.1g közönséges tök1 kcal
A diós töltelékhez
-
1.7g lekvár/ dzsem5 kcal
-
5.5g dió36 kcal
Összesen
273
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1474.2 g
-
Cink 112 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 88 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 76.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
820
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 308.6 g
Zsír
-
Összesen 391.4 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 183 g
-
Koleszterin 796 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17690.6 g
-
Cink 1341 mg
-
Szelén 450 mg
-
Kálcium 5262 mg
-
Vas 1050 mg
-
Magnézium 1537 mg
-
Foszfor 5556 mg
-
Nátrium 2363 mg
-
Réz 59 mg
-
Mangán 71 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1286.8 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 97 mg
VÍZ
-
Összesen 922.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 130 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1234 micro
-
Kolin: 850 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1790 micro
Összesen
9862
kcal
- 11% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.1 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
1 kg finomliszt
-
6 dl tej
-
5 dkg friss élesztő
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
8 dkg sertészsír
A tökös-kapros túrós töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
15 dkg közönséges tök
-
4 szál kapor
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A tökös-mákos töltelékhez
-
25 dkg mák
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg közönséges tök
A diós töltelékhez
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
20 dkg dió
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet egy mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, és a fele meleg tejet. 10 percet állni hagyjuk.
- Majd hozzáadjuk a 3 tojást, a zsírt, és a maradék tejet.
- Ezt jól összedolgozzuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
- Majd jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és átgyúrjuk. 3 cipót formálunk belőle, és félretesszük, míg a töltelékeket elkészítjük.
- A töltelékekhez a túrót egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, 4 szál apróra vágott kaprot. Ezt jól elkeverjük, majd mikor az első tésztát kinyújtottuk, a túrós töltelékkel megszórjuk, és úgy a gyalult tököt egyenletesen rászórjuk. Majd mint a kalácsot, szorosan felcsavarjuk, és enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Majd a mákos töltelék készítése: a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük, és a második kinyújtott tésztára egyenletesen ráhintjük, erre a gyalult tököt tesszük, és ugyanúgy szorosan felcsavarjuk, majd a tepsibe tesszük.
- A diós töltelék készítése: a diót a cukorral összekeverjük, félretesszük, majd a harmadik tésztánkat is kinyújtjuk, és lekvárral megkenjük, erre a diót egyenletesen ráhintjük. Ugyanolyan szorosan felcsavarjuk, mint a többit, és tepsibe tesszük.
- Amikor mind a tepsiben van, 1 tojást kissé felverünk, és megkenjük a tésztánk tetejét vele.
- 15 percet hagyjuk kelni a tepsiben, majd villával a tetejét megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben egyszeri fordítással, 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- Amikor megsült, tűpróbát végzünk, hogy a belseje is megsült-e már, ha nem, még visszatoljuk 10 percre. Amikor elkészült, a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és hidegen szeleteljük fel. Nagyon finom, kiadós és laktató is.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 8222
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Ajánló
Hétvégére, és főleg a gyermekes szülőknek, mert nagyon kiadós és finom is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Most, hogy itt a friss tök szezonja, és még a kapor is frissen szedve, így változatossá tettem a kelt rétesem töltelékeit. A családomnak nagyon ízlett, főleg, hogy a frissen készített, kissé savanykás ringlószilva dzsemmel kentem meg, és dióval szórtam, és így egy pikáns ízt adott a kelt rétesemnek. A tökös-túrósnál újdonság volt nekik, hogy kaporral ízesítettem, és nem mazsola került bele. Nagyon ízlett, még aznap újra mindhárom töltelékeset el kellett készítenem.