r
Nosalty Logó

Kefta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kefta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Pita

Összesen 753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Pita

Összesen 3013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Pita

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1682 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    19084 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 753 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8079.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    4586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1784.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    606 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    6727 micro
  • β-crypt
    957 micro
  • Likopin
    76338 micro
  • Lut-zea
    3356 micro
Összesen 3013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    3016 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 119 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Pita

Elkészítés

Húsgolyó

  1. A darált húst összekeverjük az összes fűszerrel (a csokor petrezselymet/koriandert apróra vágjuk előtte), majd berakjuk a hűtőbe kb. 1 órára, de az sem baj ha többre, hogy az ízek összeérjenek.

Paradicsomszósz

  1. Olívaolajon a vékony csíkokra vágott paprikát megsütjük, kiszedjük belőle, majd az apróra vágott hagyma következik. Kb. 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt római köményt és a pirospaprikát. 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt és a darabolt paradicsomot, belerakjuk a maradék fűszereket és a sült paprikát.
  2. Lassú tűzön kb. 25 percig főzzük, kóstoljuk meg közben, és ha szükséges, fűszerezzük után.
  3. Az elkészült paradicsomszószba beletesszük a húsból formázott kis gombócokat. Ezután ne kevergessük csak rázogassuk, nehogy a gombócok szétessenek. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, lefedjük alufóliával, és 20 percig sütjük. Ezután egyenként ráütünk 3-4 tojást, és visszatoljuk a sütőbe, amíg a fehérje megsül, a sárgája pedig szép krémes lesz.

Pita

  1. Az élesztőt egy pici cukorral 1dl langyos vízben elkezdjük futtatni. Ha megindult, akkor a liszt tetejére öntjük, pici sóval (apróra vágott koriander/petrezselyem is mehet bele) fűszerezzük, és villával szépen összevegyítjük. Kézzel kidagasztjuk, az így kapott tésztát olajjal bekent tálba rakjuk, figyeljünk rá, hogy a tészta minden oldalát burkolja be az olaj, majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.
  2. Ha megkelt, 12 részre vágjuk, és lisztes felületen egyenként kisebb körökre kinyújtjuk, én kézzel húzogattam szét. A sütőt állítsuk a legmelegebb hőfokra. A pitát egy nagy tepsiben vagy pizzasütőn tudjuk megsütni, amit szintén melegítsünk fel. A lapos kenyérnek vagy más néven pitának 4-5 perc kell a sütőben. Én egyszer megfordítottam őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32041
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gondoltam, jót tesz egy kis változatosság az étkezéseinkben, ezért beiktattam egy marokkói estet :) böngésztem a neten, milyen ételt készítsek, amihez vannak alapanyagaim. A kefta mellett döntöttem, szeretjük a paradicsomos, fűszeres ételeket és viszonylag gyorsan megvan. Több receptet végigbújtam, majd megalkottam a csodát. Remekül sikerült :) A páromnak annyira ízlett, hogy megkért, írjam fel a receptet valahova, mert ezt máskor is el kell készítenem. Ezért gondoltam, hogy megosztom veletek is. Jó főzőcskézést és jó étvágyat hozzá :)

Hozzávalók

Húsgolyó

Paradicsomszósz

Pita

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...