r
Nosalty Logó

Kedvenc házi pizza zsozsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kedvenc házi pizza zsozsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Szószhoz: (Ki mivel szereti pl.: sokszor csinálom tejfölös alappal, most ezt írom le nektek)

Feltét (ezt is lehet ízlés szerint variálni)

Összesen 947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Szószhoz: (Ki mivel szereti pl.: sokszor csinálom tejfölös alappal, most ezt írom le nektek)

Feltét (ezt is lehet ízlés szerint variálni)

Összesen 5677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Szószhoz: (Ki mivel szereti pl.: sokszor csinálom tejfölös alappal, most ezt írom le nektek)

Feltét (ezt is lehet ízlés szerint variálni)

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 947 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    272.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8447.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3450 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 5677 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Szószhoz: (Ki mivel szereti pl.: sokszor csinálom tejfölös alappal, most ezt írom le nektek)

Feltét (ezt is lehet ízlés szerint variálni)

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
  2. Amíg a tészta pihen, előkészítjük a többi hozzávalót.
  3. Ha megkelt a tészta, hozzá is láthatunk az elkészítéshez. (Én tepsibe szoktam nyújtani a tésztát, de ha nagyon ráérek, akkor hagyományosan kör alakúra. Hogy milyen vastagságú a tészta, az is ízlés szerinti, ki hogy szereti.)
  4. Megkenjük, és alaposan megpakoljuk az előkészített feltétekkel.:)
  5. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt megbarnul, illetve a tészta kellőképpen megsül.

Szószhoz: (Ki mivel szereti pl.: sokszor csinálom tejfölös alappal, most ezt írom le nektek)

  1. A tejfölt kikeverjük a fűszerekkel, és az apróra összevágott fokhagymával, máris kész az alapszósz.

Feltét (ezt is lehet ízlés szerint variálni)

  1. A gépsonkát érdemes a boltban szép, vékony szeletekben kérni, így otthon már nincs dolgunk vele.
  2. A gombát meghámozzuk, és felszeleteljük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és vékonyan szeleteljük.
  4. A paradicsomot megmossuk, és felkarikázzuk. (Erre a célra koktél paradicsomot szoktam használni.)
  5. A sajtot lereszeljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2932
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel mindenki imádja a pizzát, és elég nagy a család, így jobban megéri itthon elkészíteni. Ez egy bevált tészta recept. Sok sós rágcsálnivalót ezzel a tésztával készítek, így a pizzáét is.:)

Hozzávalók

Tésztához

Szószhoz: (Ki mivel szereti pl.: sokszor csinálom tejfölös alappal, most ezt írom le nektek)

Feltét (ezt is lehet ízlés szerint variálni)

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...