r
Nosalty Logó

Kasmíri csirke Anjum Anandtól

Évi néni
Kasmíri csirke Anjum Anandtól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

315
Kalória
37.2g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
271g
Víz
116g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3000.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1083.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3297 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 1253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Az olajon a kardamomok magjait, a köményt, koriandert 15 mp-ig nagy tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, amit karamellizálunk, ezután a fokhagymát és gyömbért. Következik a fahéj, szegfűszeg, chili, aztán a paradicsom, amit szétnyomkodunk. Így pirítjuk 15-20 percet, ha nagyon sűrűsödne, akkor kevés vizet adunk hozzá.
  2. Ha a szósz elkészült, belekeverjük a felkockázott csirkemellet és további 20 percig sütjük. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, 1 ek garam masalát adunk hozzá.
  3. Lágyításként hozzátölthetünk 2 dl natúr joghurtot víz ,vagy csirkealaplé helyett.
  4. Pirospaprikával pótoljuk azt a pirosságot, amit a joghurt elcsalt.
  5. Végül megszórjuk friss, aprított korianderlevéllel.
  6. Curry-s burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Családommal hétvégenként olykor indiai étterembe szoktunk ebédelni. Ma a fiam a nagy hidegre való tekintettel (és itt nem említem a lustaságát), inkább otthon elkészített indiait szeretett volna enni. Mindig szívesen látok neki, mert az a fenséges illat, ami a főzés közben keletkezik, már akkor nagy örömet okoz nekünk. A zöld kardamom friss aromája, a fekete kardamom füstössége, hogy a többi fűszerről ne is beszéljek, nagy illatorgia. Szeretem Anjum Anand ízeit, mindig szívesen nézem a tévében, vagy olvasom az interneten minden szavát.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...