Kasmíri csirke Anjum Anandtól
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8g mogyoróolaj66 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g koriandermag4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g koriander2 kcal
Összesen
315
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g mogyoróolaj265 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
9g gyömbér7 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g chili0 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g koriander7 kcal
Összesen
1253
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2.2g mogyoróolaj20 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.4g koriandermag1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
44.4g csirkemellfilé53 kcal
-
29.6g konzerv paradicsom5 kcal
-
0.4g garam masala0 kcal
-
14.8g joghurt9 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g koriander1 kcal
Összesen
94
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 271 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 824 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
315
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 148.6 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3000.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1624 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 3297 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
1253
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 813 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
3 ek mogyoróolaj
-
6 gerezd fokhagyma
-
1.5 ek gyömbér
-
1 kis fej vöröshagyma
-
6 db zöld kardamom
-
2 db fekete kardamom
-
1 teáskanál római kömény
-
1 ek garam masala
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajon a kardamomok magjait, a köményt, koriandert 15 mp-ig nagy tűzön pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, amit karamellizálunk, ezután a fokhagymát és gyömbért. Következik a fahéj, szegfűszeg, chili, aztán a paradicsom, amit szétnyomkodunk. Így pirítjuk 15-20 percet, ha nagyon sűrűsödne, akkor kevés vizet adunk hozzá.
- Ha a szósz elkészült, belekeverjük a felkockázott csirkemellet és további 20 percig sütjük. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk, 1 ek garam masalát adunk hozzá.
- Lágyításként hozzátölthetünk 2 dl natúr joghurtot víz ,vagy csirkealaplé helyett.
- Pirospaprikával pótoljuk azt a pirosságot, amit a joghurt elcsalt.
- Végül megszórjuk friss, aprított korianderlevéllel.
- Curry-s burgonyával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4048
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Családommal hétvégenként olykor indiai étterembe szoktunk ebédelni. Ma a fiam a nagy hidegre való tekintettel (és itt nem említem a lustaságát), inkább otthon elkészített indiait szeretett volna enni. Mindig szívesen látok neki, mert az a fenséges illat, ami a főzés közben keletkezik, már akkor nagy örömet okoz nekünk. A zöld kardamom friss aromája, a fekete kardamom füstössége, hogy a többi fűszerről ne is beszéljek, nagy illatorgia. Szeretem Anjum Anand ízeit, mindig szívesen nézem a tévében, vagy olvasom az interneten minden szavát.