Karfiolos-gombás rakott tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
269 kcal
-
117g karfiol12 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
25g shiitake gomba9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj74 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
19 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
83g tej47 kcal
-
17g víz0 kcal
-
21g parmezán sajt82 kcal
-
25g fodros kel0 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
Összesen
573
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
450g gluténmentes tészta1616 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
150g shiitake gomba51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
114 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
100g víz0 kcal
-
125g parmezán sajt490 kcal
-
150g fodros kel0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
Összesen
3435
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
17.2g gluténmentes tészta62 kcal
-
26.8g karfiol3 kcal
-
11.5g csiperkegomba2 kcal
-
5.7g shiitake gomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
4.8g parmezán sajt19 kcal
-
5.7g fodros kel0 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
132
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 990.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
573
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 125.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5942 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 2190 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1469 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 810.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
3435
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
132
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 db karfiol
-
15 dkg shiitake gomba
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml olívaolaj
-
2 ek vaj
-
2 ek étkezési keményítő
-
2 gerezd fokhagyma
-
szerecsendió ízlés szerint
-
5 dl tej
-
125 g parmezán sajt
-
25 g zsemlemorzsa
Elkészítés
- A tésztát bő, sós vízben 6-8 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, félretéve egy deci főzővizet. Mivel kukoricaalapú tésztáról van szó, érdemes picit átöblögetni a tésztát, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
- Közben a rózsáira szedett karfiolt és a tetszőlegesen aprított gombákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy amennyire lehetséges, ne keveredjenek össze. Sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd picit átforgatjuk a zöldségeket, hogy az olaj egyenletesen bevonjon mindent.
- 185 fokos sütőben nagyjából 10 percet sütjük. A gombák ekkorra már megpirulnak, úgyhogy szedjük ki őket egy tálkába, a karfiolt pedig toljuk vissza még egyszer 10 percre a sütőbe.
- A felszabadult tésztafőzős fazékban elkészítjük a besamelt. Megmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük. Ekkor jöhet bele a reszelt fokhagyma és a szerecsendió is, és picit megpároljuk.
- Több adagban hozzáadva felöntjük a tejjel, folyamatosan keverve közben, nehogy leégjen. Jöhet bele a félretett főzővíz is – a tésztából nem csak íz, de nagy mennyiségű keményítő is kifő, ami remekül jön a szószunkhoz!
- Végül beleszórunk 10 deka parmezánt. Amikor a karfiol is kész, a rózsák felét a besamellel összeturmixoljuk, jó alaposan, hogy egynemű legyen.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra tépkedett fodros kelt és a gombákat, és alacsony lángon így főzzük pár percet, hogy a kel kissé összeessen. Ekkor jöhet bele a karfiol maradéka és a főtt penne is, és az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk.
- Egy nagyobb tepsit kivajazunk-zsemlemorzsázunk és belelapátoljuk a tésztaételünket. A tetejét megszórjuk parmezánnal és zsemlemorzsával, majd 170 fokos sütőbe küldjük 20 percre.
- Azon melegében a legfinomabb, de hidegen se semmi csemege!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 12520
- Feltöltés dátuma: 2020. november 12.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
vegetáriánus ünnepi receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Van az úgy, hogy az ember igencsak rákíván egy-egy tésztaételre – na, mi most a rakott tésztával jártunk így. Azonban azt akartuk, hogy ne csak isteni finom, de tartalmas is legyen, szóval jól telepakoltuk zöldséggel is! A penne tésztához így pirított gomba és karfiol, valamint fodros kel is társult, sőt a karfiolból a parmezános besamelbe is tettünk, ami valami eszméletlenné tette az összhatást!