r
Nosalty Logó

Karfiolos-gombás rakott tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Karfiolos-gombás rakott tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

573
Kalória
18.4g
Fehérje
76.5g
Szénhidrátok
21g
Zsír
135.1g
Víz
24.2g
Koleszterin
3.1g
Rost
7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 573 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5942 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    2190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    810.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 3435 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát bő, sós vízben 6-8 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, félretéve egy deci főzővizet. Mivel kukoricaalapú tésztáról van szó, érdemes picit átöblögetni a tésztát, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
  2. Közben a rózsáira szedett karfiolt és a tetszőlegesen aprított gombákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy amennyire lehetséges, ne keveredjenek össze. Sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd picit átforgatjuk a zöldségeket, hogy az olaj egyenletesen bevonjon mindent.
  3. 185 fokos sütőben nagyjából 10 percet sütjük. A gombák ekkorra már megpirulnak, úgyhogy szedjük ki őket egy tálkába, a karfiolt pedig toljuk vissza még egyszer 10 percre a sütőbe.
  4. A felszabadult tésztafőzős fazékban elkészítjük a besamelt. Megmelegítjük a vajat, majd hozzáadjuk a keményítőt és csomómentesre keverjük. Ekkor jöhet bele a reszelt fokhagyma és a szerecsendió is, és picit megpároljuk.
  5. Több adagban hozzáadva felöntjük a tejjel, folyamatosan keverve közben, nehogy leégjen. Jöhet bele a félretett főzővíz is – a tésztából nem csak íz, de nagy mennyiségű keményítő is kifő, ami remekül jön a szószunkhoz!
  6. Végül beleszórunk 10 deka parmezánt. Amikor a karfiol is kész, a rózsák felét a besamellel összeturmixoljuk, jó alaposan, hogy egynemű legyen.
  7. Hozzáadjuk a kisebb darabokra tépkedett fodros kelt és a gombákat, és alacsony lángon így főzzük pár percet, hogy a kel kissé összeessen. Ekkor jöhet bele a karfiol maradéka és a főtt penne is, és az egészet nagyon alaposan összeforgatjuk.
  8. Egy nagyobb tepsit kivajazunk-zsemlemorzsázunk és belelapátoljuk a tésztaételünket. A tetejét megszórjuk parmezánnal és zsemlemorzsával, majd 170 fokos sütőbe küldjük 20 percre.
  9. Azon melegében a legfinomabb, de hidegen se semmi csemege!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Van az úgy, hogy az ember igencsak rákíván egy-egy tésztaételre – na, mi most a rakott tésztával jártunk így. Azonban azt akartuk, hogy ne csak isteni finom, de tartalmas is legyen, szóval jól telepakoltuk zöldséggel is! A penne tésztához így pirított gomba és karfiol, valamint fodros kel is társult, sőt a karfiolból a parmezános besamelbe is tettünk, ami valami eszméletlenné tette az összhatást!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!