Gluténmentes tészta
Leírás
A gluténmentes tészták egyre több ember étkezésében jutnak kiemelt szerephez, hiszen sokan allergia vagy ételérzékenység miatt nem fogyaszthatnak glutént. Ma már rengeteg féle-fajta mentes száraztésztával találkozhatunk, ezek általában kukorica és/vagy rizslisztből készülnek, de egyre népszerűbbek a különféle hüvelyesek (lencse, csicseriborsó, bab) lisztjéből előállított tészták is.
A gluténmentes tészta tápanyaginfó forrása: https://www.barilla.com/hu-hu/products/tesztak/glutenmentes-termekcsoport/glutenmentes-spaghetti
Kép forrása: Getty Images (Credit: Tatyana Kochkina ; Creative#: 1361332888)
Mikor vegyem
Egész évben.
hogyan tároljam
Száraz helyen, szobahőmérsékleten.
100g Gluténmentes tészta
fehérjetartalom
6.5 g
zsírtartalom
0.3 g
szénhidráttartalom
78.7 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
6.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.3 g
ásványi anyagok
szénhidrát
rost
1.1 g
cukor
1.2 g
vitaminok