r
Nosalty Logó

Gluténmentes lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Gluténmentes lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 833 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 4993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Ragu

Besamel

Összeállítás

Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2367 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2288 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 833 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    353.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9688.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3381 mg
  • Nátrium
    3129 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1694.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2393 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    13726 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 4993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 151 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Elkészítés

Ragu

  1. Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt répát és zellert. Megszórjuk friss, aprított bazsalikommal.
  2. Beletesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, ízesítjük a szárított fűszerekkel, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt 15-20 perc alatt készre főzzük a ragut.

Besamel

  1. A besamelhez a laktózmentes vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a laktózmentes tejjel. Megsózzuk, és reszelünk bele szerecsendiót.
  2. Beleszórunk egy jó adag sajtot, és hagyjuk beleolvadni. Ezt a receptet egyébként tejmentesen is el lehet készíteni: margarinnal, alternatív tejjel és valamilyen növényi alapú sajttal, vagy akár anélkül.

Összeállítás

  1. Egy közepes jénaiban összeállítjuk a lasagnét. A sorrend: besamel, ragu, tészta, és így rétegezzük tovább. A tetejére besamel megy, rá laktózmentes trappista és pofátlanul sok parmezán.
  2. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük, ha nem egyenletesen a sütőnk, fordítsuk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó negyed órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik és nem lehet szépen kitálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 17585
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 03.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Gluténmentes lasagne
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A lasagnénál nincs is jobb kaja, szerintünk bárhol, bármikor jöhet. Ráadásul ugyanolyan könnyű glutén- és laktózmentesen elkészíteni, mint hagyományos alapanyagokból, a hozzávalók ma már gond nélkül beszerezhetőek kisebb-nagyobb szupermarketekben is.

Hozzávalók

Ragu

Besamel

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...