r
Nosalty Logó

Házi medvehagymapesztós fusilli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Házi medvehagymapesztós fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Összesen 2657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Összesen 213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13084 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 664 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5144 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1449 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    52335 micro
  • Lut-zea
    2257 micro
Összesen 2657 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4200 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Elkészítés

medvehagymapesztó

  1. A medvehagymát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a pesztó további hozzávalóival együtt késes aprítóba tesszük.
  2. Alaposan ledaráljuk az egészet, majd félretesszük tálalásig.

tésztasaláta

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk kevés olajjal és jó adag sóval. A gluténmentes fusilli tésztát a már lobogó vízbe tesszük bele, és 6-10 perc alatt megfőzzük. A kész tésztát leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük (legalábbis, ha hidegen, tésztasalátának fogyasztjuk az ételt).
  2. A főtt fusillit egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a felezett mozzarellagolyókat és paradicsomokat, valamint az aprított szárított paradicsomot és olajbogyót. Alaposan összeforgatjuk.
  3. Végül a tésztasalátához keverjük a házi medvehagymapesztót is, és ezzel is átforgatjuk az egészet, amíg szépen, egyneműen bevonja a tésztát a szósz.
  4. Frissen aprított petrezselyemmel és tökmaggal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 301
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a medvehagymát minden formában, így természetesen pesztót is készítettünk belőle! A hagyományos verzióktól eltérően a fenyőmagot tökmagra, az olívaolajat pedig tökmagolajra cseréltük, így amolyan zalai felhangot adva ennek az amúgy olaszos tésztaételnek. A medvehagymapesztó mellett mozzarella, paradicsom és olajbogyó is került az ételbe, ami ráadásul teljesen gluténmentes is, hiszen kukoricalisztből készült fusillit főztünk ki hozzá.

Hozzávalók

medvehagymapesztó

tésztasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...