r
Nosalty Logó

Tökös-lecsós tésztasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Tökös-lecsós tésztasaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

448
Kalória
9.3g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
22.3g
Zsír
168.7g
Víz
33.6g
Koleszterin
3.2g
Rost
5.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsó

Összesen 3580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Lecsó

Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    4439 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 448 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1349.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    392 micro
  • β-karotin
    6554 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    35509 micro
  • Lut-zea
    4515 micro
Összesen 3580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1538 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

Lecsó

  1. Forraljunk fel egy nagy lábos vizet, ezután adjuk hozzá a tésztát, és sózzuk meg bőségesen. Főzzük a csomag utasításainak megfelelően 6-8 percig. Majd szűrjük le, kicsit mossuk át hideg vízzel, és tegyük félre tálalásig.
  2. Egy magas falú serpenyőben az apró kockára vágott szalonnát kukoricaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  3. Az egészet megszórjuk füstölt pirospaprikával, és hozzákeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, és azzal is tovább főzzük még pár percig.
  5. Mehet bele a felkockázott tök és paprika.
  6. Az egészet megsózzuk majd megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 15 percig pároljuk.
  7. Miután elkészült, még melegen a kifőtt tésztához borítjuk, és jó alaposan összefogatjuk.
  8. Gazdagon megszórjuk morzsolt fetával és frissen aprított petrezselyemmel.
  9. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, de akár köretnek is kiváló.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb fogása, ezerféle verziója ismert, és biztosan mindenkinek megvan a saját bevált receptje. Nekünk nagy kedvencünk, amit megpróbálunk minél többször készíteni, amíg bőven van friss, hazai paradicsom és paprika a piacokon. Ráadásul most csavartunk egyet a klasszikus lecsórecepten, és egy könnyed, gazdag és gyorsan elkészíthető tésztasalátát csináltunk belőle, gluténmentes fusillitésztával és zsenge nyári tökkel kombinálva, tálaláskor fetával és petrezselyemmel megszórva. Melegen és hidegen is fogyasztható, sőt köretnek sem utolsó ,szóval mindenképpen próbáljatok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!