Tökös-lecsós tésztasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Lecsó
-
4g kukoricaolaj34 kcal
-
19g füstölt szalonna123 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
38g paradicsom7 kcal
-
38g tv-paprika6 kcal
-
15g kápia paprika3 kcal
-
1 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
202 kcal
-
19g feta sajt50 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
43g közönséges tök6 kcal
Összesen
448
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Lecsó
-
30g kukoricaolaj270 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g tv-paprika49 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
12 kcal
-
48 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g gluténmentes tészta1616 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
340g közönséges tök46 kcal
Összesen
3580
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Lecsó
-
1.3g kukoricaolaj12 kcal
-
6.5g füstölt szalonna43 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
5.2g kápia paprika1 kcal
-
2.3g hegyes erős paprika1 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.5g gluténmentes tészta70 kcal
-
6.5g feta sajt17 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
14.7g közönséges tök2 kcal
Összesen
156
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 168.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 819 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 4439 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
448
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 178 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5024.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 990 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 998 mg
-
Nátrium 2762 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1349.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 777 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 806 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 392 micro
-
β-karotin 6554 micro
-
β-crypt 505 micro
-
Likopin 35509 micro
-
Lut-zea 4515 micro
Összesen
3580
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 1538 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
156
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Lecsó
-
150 g füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 ek füstölt pirospaprika
-
3 db paradicsom
-
3 db tv-paprika
-
1 db kápia paprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
só ízlés szerint
-
150 g feta sajt
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Lecsó
- Forraljunk fel egy nagy lábos vizet, ezután adjuk hozzá a tésztát, és sózzuk meg bőségesen. Főzzük a csomag utasításainak megfelelően 6-8 percig. Majd szűrjük le, kicsit mossuk át hideg vízzel, és tegyük félre tálalásig.
- Egy magas falú serpenyőben az apró kockára vágott szalonnát kukoricaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, és üvegesre dinszteljük.
- Az egészet megszórjuk füstölt pirospaprikával, és hozzákeverjük az apró kockákra vágott paradicsomot.
- Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, és azzal is tovább főzzük még pár percig.
- Mehet bele a felkockázott tök és paprika.
- Az egészet megsózzuk majd megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 15 percig pároljuk.
- Miután elkészült, még melegen a kifőtt tésztához borítjuk, és jó alaposan összefogatjuk.
- Gazdagon megszórjuk morzsolt fetával és frissen aprított petrezselyemmel.
- Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk, de akár köretnek is kiváló.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4882
- Feltöltés dátuma: 2021. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb fogása, ezerféle verziója ismert, és biztosan mindenkinek megvan a saját bevált receptje. Nekünk nagy kedvencünk, amit megpróbálunk minél többször készíteni, amíg bőven van friss, hazai paradicsom és paprika a piacokon. Ráadásul most csavartunk egyet a klasszikus lecsórecepten, és egy könnyed, gazdag és gyorsan elkészíthető tésztasalátát csináltunk belőle, gluténmentes fusillitésztával és zsenge nyári tökkel kombinálva, tálaláskor fetával és petrezselyemmel megszórva. Melegen és hidegen is fogyasztható, sőt köretnek sem utolsó ,szóval mindenképpen próbáljatok ki!