r
Nosalty Logó

Sütőtökös-spenótos tésztasaláta húsos szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sütőtökös-spenótos tésztasaláta húsos szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    584 micro
  • β-karotin
    4320 micro
  • β-crypt
    2430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1961.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    733 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    25923 micro
  • β-crypt
    14578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17566 micro
Összesen 3261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    1970 micro
  • β-crypt
    1108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 248 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát bőséges, sós vízben 6-10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Mivel kukoricaalapú tésztáról van szó, érdemes picit át is öblögetni a tésztát, hogy ne ragadjanak össze a szemek.
  2. Egy nagy tálba tesszük a tisztított és kockázott sütőtököt és a szintén kockákra vágott húsos szalonnát. Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd az egészet alaposan összekeverjük.
  3. Tepsibe tesszük, és 185 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. A sütés első felében érdemes lehet letakarni alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, viszont jól átsüljön a tök.
  4. Közben a tésztafőzős lábasunkban kevés vajat hevítünk. Nem baj, ha picit bebarnul, szedje csak össze a tészta által hátrahagyott ízeket az edényből! Rádobjuk a tisztított-aprított spenótot és a reszelt fokhagymát, és időnkénti keverés mellett hagyjuk, hogy a hő hatására összeessenek.
  5. A párolt spenóthoz végül hozzáadjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, valamint a sütőtökös-szalonnás csodát. A húsból kisült zsiradékot is mindenképpen kotorjuk rá az utolsó cseppig!
  6. Az egészet jó alaposan összekeverjük, és tányérokba merjük. Parmezánforgáccsal és kevés őrölt feketeborssal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1431
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak nyáron érdemes tésztasalátát csinálni, ősszel is csak úgy adják magukat a csodás ízpárok! Ebben a tésztasaliban mi most a sütőtököt és a spenótot házasítottuk össze jófajta, húsos füstölt szalonnával, a végeredmény pedig csodás lett! Egyszerű, gyors, nagyon őszi, nagyon bekuckózós!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...