r
Nosalty Logó

Karácsonyi Stollen süti

Éva házias konyhája
Karácsonyi Stollen süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

659
Kalória
11.5g
Fehérje
81.4g
Szénhidrát
31g
Zsír
46.3g
Víz
113.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
51.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 7908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    372.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.8 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    976.5 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 7908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A kandírozott citromot és narancsot vagy narancs héját apróra földaraboljuk. Egy botmixer alkalmas erre a célra. Majd 100 ml rumban megáztatjuk a mazsolával együtt, pár órát, de legjobb egy egész éjszakát.
  2. A darált mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk /csak pár pillanatig/.
  3. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha egy pár percre lefagyasztjuk, akkor könnyebb.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, mogyorót, túrót, cukort, bourbon vanília cukort, tojásokat, vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  5. A rumban megáztatott mazsolát és a kandírozott narancshéjat, citromot is a tésztához adjuk és a lereszelt marcipánt. A tésztába beledolgozzuk.
  6. A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és egyenletesen eligazítjuk. 190 °C fokra előmelegített sütőben sütjük. Nekem ca. 35 perc alatt sült meg.
  7. Miután megsült a tészta, a vajat fölolvasztjuk, és egy ecset segítségével lekenjük vele a megsült tészta tetejét. Porcukorral még megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti szeletekre fölszeleteljük
  8. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy német receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő sütemény. Ízeiben megtaláljuk a hagyományos Stollen kalács ízeit. Kb. egy hétig eltartható. Dobozban tárolva tovább is. Ezt a lehetőséget nekem még nem sikerült kipróbálnom, mert családomban gyorsan eltűnik a tálcáról. Pár nap után szaftosabb lesz az állaga, de frissen kisült állapotban is nagyon finom. Az a tipikus "nem lehet abbahagyni" sütemény.

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...