r
Nosalty Logó

Karácsonyi Stollen süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Karácsonyi Stollen süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 7908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    372.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.8 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    976.5 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 7908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kandírozott citromot és narancsot vagy narancs héját apróra földaraboljuk. Egy botmixer alkalmas erre a célra. Majd 100 ml rumban megáztatjuk a mazsolával együtt, pár órát, de legjobb egy egész éjszakát.
  2. A darált mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk /csak pár pillanatig/.
  3. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha egy pár percre lefagyasztjuk, akkor könnyebb.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, mogyorót, túrót, cukort, bourbon vanília cukort, tojásokat, vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  5. A rumban megáztatott mazsolát és a kandírozott narancshéjat, citromot is a tésztához adjuk és a lereszelt marcipánt. A tésztába beledolgozzuk.
  6. A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és egyenletesen eligazítjuk. 190 °C fokra előmelegített sütőben sütjük. Nekem ca. 35 perc alatt sült meg.
  7. Miután megsült a tészta, a vajat fölolvasztjuk, és egy ecset segítségével lekenjük vele a megsült tészta tetejét. Porcukorral még megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti szeletekre fölszeleteljük
  8. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 2682
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi Stollen süti
Éva házias konyhája 159 recept

Egy német receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő sütemény. Ízeiben megtaláljuk a hagyományos Stollen kalács ízeit. Kb. egy hétig eltartható. Dobozban tárolva tovább is. Ezt a lehetőséget nekem még nem sikerült kipróbálnom, mert családomban gyorsan eltűnik a tálcáról. Pár nap után szaftosabb lesz az állaga, de frissen kisült állapotban is nagyon finom. Az a tipikus "nem lehet abbahagyni" sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...