Karácsonyi Stollen süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
33g finomliszt121 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g törökmogyoró52 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
27 kcal
-
27 kcal
-
15g mazsola45 kcal
-
11g marcipán50 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g rum19 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Összesen
659
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g törökmogyoró629 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g kandírozott citrom322 kcal
-
322 kcal
-
180g mazsola538 kcal
-
130g marcipán601 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g rum231 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
7908
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
18.6g finomliszt68 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
4.6g törökmogyoró29 kcal
-
11.6g tehéntúró17 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
4.6g kandírozott citrom15 kcal
-
15 kcal
-
8.4g mazsola25 kcal
-
6g marcipán28 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.6g rum11 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
Összesen
368
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.1 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
659
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.6 g
Zsír
-
Összesen 372.2 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8064.8 g
-
Cink 659 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 1623 mg
-
Vas 517 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 3059 mg
-
Nátrium 1567 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 36 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 976.5 g
-
Cukor 620 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 555.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2366 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 2323 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1068 micro
Összesen
7908
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.8 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
-
400 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
150 g cukor
-
200 g vaj
-
4 db tojás
-
100 g kandírozott citrom
-
180 g mazsola
-
130 g marcipán
-
100 ml rum
Elkészítés
- A kandírozott citromot és narancsot vagy narancs héját apróra földaraboljuk. Egy botmixer alkalmas erre a célra. Majd 100 ml rumban megáztatjuk a mazsolával együtt, pár órát, de legjobb egy egész éjszakát.
- A darált mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk /csak pár pillanatig/.
- A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha egy pár percre lefagyasztjuk, akkor könnyebb.
- A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, mogyorót, túrót, cukort, bourbon vanília cukort, tojásokat, vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
- A rumban megáztatott mazsolát és a kandírozott narancshéjat, citromot is a tésztához adjuk és a lereszelt marcipánt. A tésztába beledolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és egyenletesen eligazítjuk. 190 °C fokra előmelegített sütőben sütjük. Nekem ca. 35 perc alatt sült meg.
- Miután megsült a tészta, a vajat fölolvasztjuk, és egy ecset segítségével lekenjük vele a megsült tészta tetejét. Porcukorral még megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti szeletekre fölszeleteljük
- Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2640
- Feltöltés dátuma: 2018. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Éva házias konyhája
159 recept
Egy német receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő sütemény. Ízeiben megtaláljuk a hagyományos Stollen kalács ízeit. Kb. egy hétig eltartható. Dobozban tárolva tovább is. Ezt a lehetőséget nekem még nem sikerült kipróbálnom, mert családomban gyorsan eltűnik a tálcáról. Pár nap után szaftosabb lesz az állaga, de frissen kisült állapotban is nagyon finom. Az a tipikus "nem lehet abbahagyni" sütemény.