Karácsonyi pikáns sajtkrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ammerländer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
8g vaj60 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
67g cider55 kcal
-
33g víz0 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
2 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
25g kruton102 kcal
Összesen
609
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
400g cider332 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
11 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
150g kruton611 kcal
Összesen
3647
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
2.9g vaj21 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
6.9g halványító zeller1 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
23.1g cider19 kcal
-
11.6g víz0 kcal
-
5.8g burgonya3 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
5.8g sajt20 kcal
-
5.8g sajt20 kcal
-
5.8g sajt20 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
5.8g füstölt szalonna38 kcal
-
8.7g kruton35 kcal
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1455.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 180.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 417 micro
-
β-karotin 1244 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
609
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 252.7 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 678 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8735.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 2294 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 4438 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 1552 micro
-
α-karotin 2499 micro
-
β-karotin 7461 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
3647
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 145 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
210
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 ek finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
4 dl cider
-
2 dl víz
-
1 közepes db burgonya
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
- Egy lábosban felhevítjük a vajat az olívaolajjal.
- Ráborítjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát, szárzellert, és kissé lepirítjuk. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, majd tovább pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
- Felöntjük a ciderrel és a vízzel, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát is. Szórunk bele egy evőkanál fűszerpaprikát, jól elkeverjük, és lefedve puhára főzzük az egészet.
- Lereszeljük a sajtokat, majd a forró leveshez adjuk. Folyamatosan, olvadásig kavargatjuk, hogy le ne ragadjon, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Végül hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt, és megvárjuk, míg kissé felforr.
- Pirított szalonnakockákkal és krutonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 211
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 136
- Össznézettség: 9980
- Feltöltés dátuma: 2020. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ammerländer
19 recept
Ennek a sajtkrémlevesnek az elkészítése gyors és egyszerű. Minél több sajtot használunk, annál ízletesebb és sajtosabb lesz a levesünk, de természetesen kerülnek bele zöldségek is, hogy még gazdagabb legyen az ízvilága. Pikánsságát az enyhén savanykás almacider és az illatos szerecsendió adja. Az egészet összeturmixoljuk, így igazán lágy és selymes lesz a végeredmény. A pirított kenyérkocka és szült szalonna tökéletes feltét rá. Remek választás szentestére a rengeteg egyéb fogás mellé, hiszen ezzel tényleg nem kell sokat időznünk.