Cider
Leírás
Almából készült kellemesen buborékos, alacsony alkoholtartalmú ital. Ízét tekintve lehet egészen száraz, de kapható édes cider is. Sokszor almaborként, vagy almasörként említik, az igazság valahol a kettő között van: a cider átmenetet képez a bor és sör közt. Nyáron jéghidegen fogyasztva frissítőként szolgál, télen forralt borhoz hasonlóan készíthetjük el. Nemcsak finom ital, de egészséges is, magas antioxidánstartalma révén.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Kamrapolcon.
100g Cider
fehérjetartalom
0.07 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
2.72 g
víztartalom
86.58 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
20 mg
Magnézium
11 mg
Kalcium
8 mg
Nátrium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.054 g
Kolin
5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.166 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.037 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.07 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.37 mg
Magnézium
11 mg
Foszfor
20 mg
Nátrium
5 mg
Cink
0.13 mg
Réz
0.007 mg
Mangán
0.124 mg
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
cukor
0.79 g
víz
86.58 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.005 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.023 mg
Niacin - B3 vitamin
0.166 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.037 mg
Folát
1 µg
Kolin
5 mg
B6 vitamin
0.054 g