Narancsos forralt almabor
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g cider208 kcal
-
5g fahéj12 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
25g narancslé12 kcal
Összesen
232
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g cider830 kcal
-
20g fahéj49 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g narancslé47 kcal
Összesen
926
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
89.3g cider74 kcal
-
1.8g fahéj4 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8.9g narancslé4 kcal
Összesen
82
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 238.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
232
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 955.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 174 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
926
kcal
- 0% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
10 dl cider
-
3 db szegfűszeg
Elkészítés
- A cidert főzőedénybe öntjük.
- Hozzáadjuk a fahéjrudakat és a szegfűszegeket.
- A narancs levét kifacsarjuk, és a ciderbe öntjük.
- Alacsony lángon felmelegítjük. Ne hagyjuk forrni, még gyöngyözni se. A szénsav miatt percegő hangot fogunk hallani.
- Bögrék vagy vastag falú poharak között elosztjuk, és még melegen szervírozzuk.
- A maradék alatt lekapcsoljuk a tüzet, és fedővel lefedjük. Lehűlve is finom.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1355
- Feltöltés dátuma: 2015. december 09.
Ajánló
Disznóborda mellé kiváló. Őszi és téli estéken tökéletes lélekmelegítő. Welcome drink-nek is beválik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Első kóstolásra enyhe, de egy pohár után kissé pikáns. Lehet tovább tüzesíteni vagy édesíteni ízlés szerint. Aki az cidert eleve szereti és érezni szeretné az ízét, próbálja ki, nem fog csalódni.