r
Nosalty Logó

Cideres pulykacomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Metro
Cideres pulykacomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

509
Kalória
42.8g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
341.8g
Víz
158.1g
Koleszterin
4.2g
Rost
16.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2034 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1367 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 2034 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított pulykacomb bőrös oldalát néhány helyen bemetsszük, majd mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük.
  2. Egy zsírral kikent tepsibe helyezzük, néhány kakukkfű társaságában, lelocsoljuk a ciderrel, majd lefedve 180 fokon 60 percig sütjük.
  3. A sütőből kivéve, egy kanál segítségével meglocsoljuk a saját cideres szaftjával a húst, és mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és burgonyát. Lefedve újabb 30 percig sütjük.
  4. Az idő leteltével újból meglocsoljuk a húst, mellé szórjuk a cikkekre vágott almát, és lefedve újabb 30 percig sütjük.
  5. Az utolsó kör következik: Egy kevés mézzel megkenjük a pulykát, és fólia nélkül újabb 15-20 percig sütjük, így egy nagyon ízletes, ropogós állagú kérget képzünk a pulykán.
  6. Az öntethez egy lábasban vajat hevítünk, majd liszttel sűrítjük. A pulyka cideres szaftjából kimérünk egy bögrényit, és óvatosan, gyakori keverés mellett a lábasba öntjük. Sóval-borssal ízesítjük, majd meglocsoljuk vele a húst és a köretet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 135 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szaftos, omlós pulykacomb ciderrel, ami bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!