r
Nosalty Logó

Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromos-chilis pulykabatyuk újburgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

635
Kalória
46.5g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
20g
Zsír
458.8g
Víz
162.4g
Koleszterin
5.3g
Rost
6.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Összesen 2539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pulykabatyukhoz

Az újburgonyához

Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    458.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1835.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2539 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1053 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A pulykabatyukhoz

  1. A paradicsomszószt, a szójaszószt, a citromok levét, a chilit, az édesítőt és az ízlés szerinti sót összekeverjük egy tálban.
  2. A megtisztított husit alaposan megforgatjuk a szószban, majd bő szósszal filénként egy-egy alufóliába batyuzzuk. Hőálló tálba tesszük a fóliabatyukat, öntünk alá vizet, majd kb. 1 órára 200 fokos sütőbe tesszük.
  3. Amikor megpuhult a hús, akkor lehajtjuk a fóliát, és grillező funkción megpirítjuk a tetejüket.
  4. Míg a hús sül, az újburgonyát megmossuk, feldaraboljuk nagyobb darabokra, majd ráöntjük az almabort, és kb. 15 percig pároljuk.
  5. Amikor a burgonya közepesre puhult, leöntjük róla az almabort, rátesszük a vajat, és 15 perc alatt megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az újburgonya édes-vajas íze és a husi savanyú-csípős íze nagyon harmonikusan illik egymáshoz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!