r
Nosalty Logó

Sült camembert fokhagymás bagettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Sült camembert fokhagymás bagettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A bagetthez

Összesen 909 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A bagetthez

Összesen 1819 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sajthoz

A bagetthez

Összesen 291 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 909 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    3532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1819 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A sajthoz

A bagetthez

Elkészítés

A sajthoz

  1. A sajtot kivesszük a fóliából, visszatesszük a dobozba.
  2. 6-8 sugárirányú bemetszést végzünk a sajt tetején, melyekbe rozmaringágacskákat töfködünk.
  3. Az egészet meglocsoljuk ciderrel vagy borral.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt belseje folyós nem lesz.

A bagetthez

  1. A bagettet srégen vagy keresztben bevágjuk úgy, hogy még ne essen szét.
  2. Összekeverjük a vajat a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (aprítógépben a legegyszerűbb).
  3. A bemetszésekbe jó sok fűszeres vajat kenünk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt rápirítunk a bagettre, épp csak, hogy átmelegedjen.
  5. A bagettel kitunkoljuk az olvadt sajtot a dobozból, a maradék cidert/bort pedig elfogyasztjuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1655
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Ajánló

Gyors, egyszerű, mégis nagyon 'posh'-nak ható vacsi, vagy előétel.  Ne használjunk hozzá illatosabb borokat (Irsai, Cserszegi, Tramini), mert az nagyon elviszi a sajt ízét. Maradjunk a könnyű, kevésbé markáns fajtáknál, mint a Chardonnay vagy valamelyik rizling. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült camembert fokhagymás bagettel
szépróza 96 recept

A recepttel először egy videóblogon (Street Kitchen) találkoztam, gyorsan el is készítettem. Most viszont csak cider volt itthon, fehérbor nem, úgyhogy rákerestem a receptre, és így is megtaláltam - nem csoda, hiszen az alma és a camembert remekül harmonizálnak. 

Hozzávalók

A sajthoz

A bagetthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...