Sült camembert fokhagymás bagettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
909
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1819
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3271 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 1766 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 137.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
909
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 97.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6542 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1391 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 3532 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 275.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 788 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
1819
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 566 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A sajthoz
- A sajtot kivesszük a fóliából, visszatesszük a dobozba.
- 6-8 sugárirányú bemetszést végzünk a sajt tetején, melyekbe rozmaringágacskákat töfködünk.
- Az egészet meglocsoljuk ciderrel vagy borral.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt belseje folyós nem lesz.
A bagetthez
- A bagettet srégen vagy keresztben bevágjuk úgy, hogy még ne essen szét.
- Összekeverjük a vajat a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával (aprítógépben a legegyszerűbb).
- A bemetszésekbe jó sok fűszeres vajat kenünk.
- Előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt rápirítunk a bagettre, épp csak, hogy átmelegedjen.
- A bagettel kitunkoljuk az olvadt sajtot a dobozból, a maradék cidert/bort pedig elfogyasztjuk hozzá.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1668
- Feltöltés dátuma: 2016. március 06.
Ajánló
Gyors, egyszerű, mégis nagyon 'posh'-nak ható vacsi, vagy előétel. Ne használjunk hozzá illatosabb borokat (Irsai, Cserszegi, Tramini), mert az nagyon elviszi a sajt ízét. Maradjunk a könnyű, kevésbé markáns fajtáknál, mint a Chardonnay vagy valamelyik rizling.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
A recepttel először egy videóblogon (Street Kitchen) találkoztam, gyorsan el is készítettem. Most viszont csak cider volt itthon, fehérbor nem, úgyhogy rákerestem a receptre, és így is megtaláltam - nem csoda, hiszen az alma és a camembert remekül harmonizálnak.