Karácsonyi gránátalmás mézeskalács torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
44g finomliszt159 kcal
-
41g nádcukor157 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Vaníliás krém
-
28g margarin203 kcal
-
65g porcukor250 kcal
-
5 kcal
-
9g habtejszín27 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Gránátalmás dzsem
-
38g gránátalma17 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
3g víz0 kcal
Díszítés
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csipkebogyó0 kcal
-
3g porcukor10 kcal
Összesen
1079
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
330g nádcukor1254 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Vaníliás krém
-
227g margarin1628 kcal
-
517g porcukor2001 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
Gránátalmás dzsem
-
300g gránátalma139 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
24g víz0 kcal
Díszítés
-
28g rozmaring37 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csipkebogyó0 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Összesen
8640
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
13g nádcukor50 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Vaníliás krém
-
9g margarin64 kcal
-
20.4g porcukor79 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3g habtejszín9 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
Gránátalmás dzsem
-
11.8g gránátalma6 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Díszítés
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csipkebogyó0 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
342
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.1 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1079
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 392.7 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3657.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 1622 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1240.9 g
-
Cukor 951 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 454.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3981 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 428 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 3717 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2650 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 794 micro
Összesen
8640
kcal
- 3% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
350 g finomliszt
-
330 g nádcukor
-
200 g margarin
-
1 ek sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
0.5 teáskanál só
-
3 db tojás
-
2 tk vaníliaaroma
-
1 narancsból nyert narancshéj
Vaníliás krém
-
517 g porcukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
Gránátalmás dzsem
-
1 db gránátalma
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
5 ek cukor
-
1 ek zselatin
-
3 ek víz
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A tésztához a lisztet, nádcukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fűszermixet összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott puha margarint. Elektromos habverővel addig verjük, amíg apróra nem zúzódik benne a margarin. Ekkor egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, majd folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejet is. Addig keverjük, amíg sűrű, sima tésztát nem kapunk. A legvégén hozzákeverjük a reszelt narancshéjat is.
- Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk, majd 3 részletben 160 fokon tűpróbáig készre sütjük a piskótákat. Rácson hűtjük őket, púpos tetejüket levágjuk.
- A piskótákat megkenjük a vaníliás krém felével, majd elegyengetjük rajtuk a megdermedt dzsemet és az utolsó piskótalapot átsült felével felfelé a megkent rétegre helyezzük. A maradék krémet spatulával felvisszük a torta tetejére és oldalára, tortakártyával igen vékonyra simítjuk rajta.
Vaníliás krém
- A krémhez a margarint egy nagyon picit, épphogy félig megolvasztjuk, majd magas fokozaton világos színűre, habosra verjük. Részletekben hozzáadjuk a porcukrot, majd a vaníliaaromát, cukrot és a legvégén a tejszínt. Még 3-4 percig magas fokozaton készre verjük.
Gránátalmás dzsem
- A dzsemhez a gránátalmát pulton, kezünkkel erősen áthengereljük. Nyugodtan nehezedjünk rá, a lényeg hogy fellazítsuk. Magvait kihámozzuk, ráreszeljük a limeot, hozzáadjuk a cukrot és lefedve, néha átkevergetve 5 percig főzzük. Ezalatt a zselatinporhoz hozzákanalazzuk a vizet, majd hagyjuk teljesen megdermedni. Ha letelt az 5 perc, levesszük a tűzről a gránátalmás keveréket és felolvadásig kavarjuk benne a zselatint. Ezután hagyjuk kihűlni, majd dermedésig hűtőbe tesszük.
Díszítés
- A díszítéshez lemetszünk pár szál kisujjnyi hosszúságú friss rozmaringot, közéjük csipkebogyót vagy marcipánbogyó halmocskákat teszünk. Két szál rozmaringot a torta felső negyedére teszünk, alá 3 rúd fahéjat és az egész tortát jól meghintjük porccukorral. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 795
- Feltöltés dátuma: 2022. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Picipiros
76 recept