r
Nosalty Logó

Karácsonyi gesztenyés tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Karácsonyi gesztenyés tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 9020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Összesen 356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    478.1 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5779.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.1 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2916 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1439 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 9020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (1.sz.)

  1. Elkészítjük, kikeverjük a krémeket.
  2. Vaníliás krém elkészítése: 2,5 dl tejet 1 ek liszttel és 2,5 dkg cukorral simára keverünk kézi mixelővel, majd sűrűre főzzük. 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel és 1 cs vaníliás cukorral összedolgozzuk.
  3. Gesztenyekrém elkészítése: a krém hozzávalóit összedolgozzuk.
  4. Jól összegyúrjuk az 1. tészta hozzávalóit, majd két cipóra osztva, egyenként kisodorjuk, gáztepsi nagyságúra. A tepsi hátát megvajazzuk, rátesszük a tésztát, megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 8-10 perc alatt egyenként megsütjük, sütés után hagyjuk deszkán kihűlni.
  5. 2. tészta elkészítése: Piskótát sütünk az 1. sz. tészta tepsijében, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. A 200 fokra melegített sütő hőfokát a piskóta behelyezését követő 1 percen belül 150 fokra visszavesszük, majd kb. 8-10 percen belül, ha megsült, kivesszük, porcukrozott deszkára borítjuk, és a sütőpapírt még melegen lehúzzuk a piskótáról. Hagyjuk kihűlni.
  6. Összeállítás: Tálcán alulra 1 kakaós lapot helyezünk, megkenjük a fehér vaníliás krémmel, erre tesszük a piskótát, amit megkenünk a gesztenyés krémmel, majd ráhelyezzük a 2. kakaós lapot. Az elkészült, krémmel töltött lapokat egy estén át hideg helyen pihentetjük, dermesztjük, majd egy 10 cm-es formával (fánkszaggató) kis tortácskákat vágunk ki.
  7. Elkészítjük a csokoládés glazúrt, majd a tortácskák tetejét csokoládéval bevonjuk. (Aki nagyon szereti a csokit, a tortácskákat körben is bevonhatja.)
  8. Tetszés szerint (kókuszreszelékkel) díszítjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15171
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Ajánló

Karácsonyi gesztenyés finomság. Minden sütni szerető konyhatündér lánynak és fiúnak ajánljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi gesztenyés tortácskák
Mártika és Feri 107 recept

Karácsony estére készítettük el desszertünket. A süteménylapokat a krémmel már előző nap össze kell álllítani, pihentetni, mert így lesz majd finom puha süteményünk szentestére.

Hozzávalók

A tésztához (1.sz.)

A piskótához (2.sz.)

A vaníliás krémhez

A gesztenyekrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...