r
Nosalty Logó

Karácsonyi aprósütemények

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zoltannecsiszer5
Karácsonyi aprósütemények
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Zserbógolyó

Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Zserbógolyó

Összesen 8922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Linzer

Zserbógolyó

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1419 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    446.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5055.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    965 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1164.4 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2084 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    5676 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 8922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Linzer

Zserbógolyó

Elkészítés

Linzer

  1. A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát.
  2. Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
  4. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

Zserbógolyó

  1. A zserbógolyóhoz az aszalt sárgabarackot késsel vagy aprítógépben kis darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk a rummal, jól átforgatjuk, majd a lekvárt is hozzáadjuk. Tizenöt perc állás után a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kis golyókat készítünk belőle.
  2. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat fogvájóra szúrjuk és belemártjuk a csokiba. Egy másik fogvájó segítségével, sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és durvára vágott dióval szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 168
  • Össznézettség: 14142
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 06.

Ajánló

Ugyanebből a tésztából (+1+1 adag tészta) készítettem isler és non-plus ultra süteményt is! A non-plus ultra sütemény habjához; 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, pár csepp citromlé Az isler tetejére étcsokoládé, cukor gyöngy. A non-plus ultra sütemény habjához; 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, pár csepp citromlé, ezt felverjük és kiskanál segítségével a kiszúrt korongokra kanalazzuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük. Végül lekvárral összeragasztjuk. Az islerhez teli korongokat szaggatunk, megsütjük, lekvárral összeragasztjuk, majd olvasztott csokiba mártjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi aprósütemények
zoltannecsiszer5 4 recept

Hozzávalók

Linzer

Zserbógolyó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...