Karácsonyi aprósütemények
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zoltannecsiszer5
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
Linzer
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
139 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
23g csokoládé123 kcal
Zserbógolyó
Összesen
2230
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
Linzer
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
90g csokoládé491 kcal
Zserbógolyó
-
150g keksz629 kcal
-
150g dió981 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
50g rumaroma0 kcal
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
8922
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
Linzer
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
9.7g margarin70 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.7g sárgabaracklekvár27 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
4.4g csokoládé24 kcal
Zserbógolyó
-
7.3g keksz31 kcal
-
7.3g dió48 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
7.3g sárgabaracklekvár20 kcal
-
9.7g aszalt sárgabarack23 kcal
-
2.4g rumaroma0 kcal
-
12.1g étcsokoládé66 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
2.4g dió16 kcal
Összesen
433
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 111.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1263.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.1 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1419 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
2230
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 446.7 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5055.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 801 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 965 mg
-
Foszfor 2212 mg
-
Nátrium 847 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1164.4 g
-
Cukor 684 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 263.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2084 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 1610 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 5676 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 397 micro
Összesen
8922
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 276 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
Linzer
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 tk sütőpor
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
Zserbógolyó
-
15 dkg dió
-
5 dkg porcukor
-
15 dkg sárgabaracklekvár
-
20 dkg aszalt sárgabarack
-
50 ml rumaroma
-
25 dkg étcsokoládé
-
30 ml napraforgó olaj
Elkészítés
Linzer
- A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojássárgájával összeállítjuk a tésztát.
- Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk.
- Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
- A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.
Zserbógolyó
- A zserbógolyóhoz az aszalt sárgabarackot késsel vagy aprítógépben kis darabokra vágjuk. Egy tálba tesszük, meglocsoljuk a rummal, jól átforgatjuk, majd a lekvárt is hozzáadjuk. Tizenöt perc állás után a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és kis golyókat készítünk belőle.
- A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A golyókat fogvájóra szúrjuk és belemártjuk a csokiba. Egy másik fogvájó segítségével, sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, és durvára vágott dióval szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 168
- Össznézettség: 14142
- Feltöltés dátuma: 2022. január 06.
Ajánló
Ugyanebből a tésztából (+1+1 adag tészta) készítettem isler és non-plus ultra süteményt is! A non-plus ultra sütemény habjához; 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, pár csepp citromlé Az isler tetejére étcsokoládé, cukor gyöngy. A non-plus ultra sütemény habjához; 2 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, pár csepp citromlé, ezt felverjük és kiskanál segítségével a kiszúrt korongokra kanalazzuk, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük. Végül lekvárral összeragasztjuk. Az islerhez teli korongokat szaggatunk, megsütjük, lekvárral összeragasztjuk, majd olvasztott csokiba mártjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
zoltannecsiszer5
4 recept